Kommer till Sverige

Yes, gissa om jag blev glad när jag fick reda på detta? Skomärket Nine West ska komma till Sverige. Åå vad roligt, eller hur? Vad som däremot är mindre roligt att jag har världens huvudvärk och vara hemma ikväll. Men man ska tänka possitivt och jag får försöka göra det bästa av situationen. Hur som helts blev jag väldigt glad över denna nyhet!



Bland annat dessa söta skor kommer från Nine West

Beronde måste

Ja mitt senaste absoluta Måndags måste är Sofis Mode, som följer med som bilaga till Aftonbladet. En fullproppad tidning med en massa bra, och det kostar endast 15 kronor (bilagan). Verkligen ett kap, enligt mig!


Ett urklipp ur veckans tidning.

En dagens

image364

Eftersom det är valborg idag och våren nu officiellt är här, tänkte jag köra på en vårig outfit idag.

Klänning - Zoul
Jeans - Acne
Kofta
(svart syns knappt) - Soaked In Luxury
Jeansjacka - Zoul
Väska - Longchamp
Armband - OXOX

Göteborgs Operan - Outfit

Igår kväll var jag på underbara Göteborgs Operan med familjen min och såg på en Balett. Vet inte varför men jag tycker det är så härligt att vara i den lokalen (stora scenen). En annan sak som är underbar med just Göteborgs Operan är att byggnaden ligger precis vid havet och man har utsikt över båtarna i hamnen, väldigt fint specielt på kvällen. Balett dansarna var otroligt duktiga såklart. En annan rolig sak är att man får klä upp sig en smula, och detta är vad jag hade på mig:

image363

Klänning - H&M (nyköpt)
Tshirt - H&M
Kofta - Soaked In Luxury
Svarta strumpbyxor

Gårdagens outfit

image362

Blus - Ny köpt från DO (design only) MON ROW
Jeans - H&M
Tygskor - Chipie
Väska - Longchamp


Matcha blått och grått

image361
Luella

Jag är medveten om att det inte ens är sommar än, men måste bara visa bilder från Luellas höstcollection 08. Är det inte fint med blått och grått i kombination. Som jag bloggade om innan, helt rätt!

Shoppat

     

Den underbart söta blusen köpte jag idag från DO (Design Only), MON ROW.

Jeans shortsen (är ett måste i sommar, både korta som dessa och storleken längre). Dessa köpte jag idag från Mango.

Självklart hann jag och mammis med en fika också. Idag blev det fika på NK, Espresso House med varsin rabarberpaj, soya latte och ett glas vatten. Mums!

Dagens Outfit - Höst trend

image358

Denna söndagen började riktigt bra, jag sov ut till halv 10 (kan inte sova längre utan att få panik över att jag sovit bort hela dagen hur trött jag än är, kanske är konstig) sedan åt jag scrambled eggs, youghurt och te till frukost. Sedan tog jag en lång skön dush och sedan var det dags för mig och mammis att åka in på den dags shopping in stan. Vad jag köpte lägger jag snart upp bilder på. Detta var vad jag hade på mig:

Jeans - Acne
Kofta - Gina Tricot
Scarf - H&M
Vit långärmad - H&M
Väska (bloggat om innan) - DSN


P:S. Notera att dessa färger grått och rosa i kombination kommer vi se mycket till hösten 08. Även färg kombinationen blått och grått är väldigt inne i höst.   


Peep Toe

image357

Som alla tjatar om är det peep toe som gäller i sko trenden denna vår/sommar. Dessa från Acne skulle jag vilja ha hemma i min gaderob. Snörningen på de är pricken över i. Så snyggt!  Förutom peep toe är det gladiator skor och färgglada pumps (med högklack) som är hetaste sko trenden. Personligen gillar jag även alltid ballerinaskor och vita/marinblå tygskor till våren/sommaren.  

Shoppat dress

image356


Denna fina klänning plockade jag upp idag efter mötet. Jag hade spanat in den igår (men hade då med mig fel bankomatkort så jag fick lägga undan den). Men nu är den äntligen hemma hos mig. Gillade den verkligen. Och det bästa var att den var billig endast 400 kronor.


En dagens

image355

I dag skulle jag (och 50 andra) på möte (med STS om språkresan jag ska på i sommar till Isle of Wight). Efter mötet åkte jag in till stan för att  plocka upp en klänning jag hittat. Denna dagen hade jag på mig:

Linne (blommigt) - H&M (egentligen tillhör detta mamma min)
Svart linne (under) - H&M
Jeans - Cheap Monday
Väska - DSN
(kommer faktiskt inte ihåg vart jag köpte denna, var flera år sedan jag köpte den)

Plugg + kaffe

När jag kom hem från skolan idag var det dags att sätta sig med pluggandet. För att orka plugga gjorde jag mig kaffe och drack i min favorit Filippa.K mugg och tog Cocosboll till (som jag bakade igår, til mamma min).

Armband



Dessa "nya" favorit armband bärde jag idag. Jag hittade de i en bortglömmd liten låda när jag städade igår. Är det inte fint att blanda flera armband samtdigt? De två översta i silver kommer jag inte ihåg var de kommer ifrån, men jag fick de när jag var liten och snäckarmbandet köpte jag på semester på Gran Canaria.

Ray Ban

image353

Sophie är helt rätt i sina röda Ray Ban. Lekfullt men ändå stilrent NY stile. Riktigt snyggt! Älskar även henned armband, som man dock inte ser så tydligt. Men syftar på de yttersta från Marc by Marc Jacobs.

NY - jag vill dit!



Ja om det är något ställe som jag skulle vilja åka till nu så är det New York! Jag har aldrig varit där än, men en dag vill jag åka till denna storstad. Jag vet inte varför men jag gillar verkligen storstäder , shoppingen, massor av folk, gå med en take away latte på gatan mellan affärerna. Att jag precis läste Sophies blogg på stureplan (som nu bor i NY) gjorde inte att jag längtade mindre precis.

Lackat

image351

Dessa två sommar lack från Mavala tycker jag är så otroligt fina. Både "Romantic" och "Magic". Jag målade precis mina naglar med det sist nämda, blir väldigt fint till sommar brun hud (även fast jag inte är så väldigt brun än ..). Kan verkligen rekomendera dessa budget lack ... med trendiga heta färger.

Sofis mode

Okej, detta hjälps inte jag MÅSTE ner till hemköp och köpa Sofis mode idag trots att jag är sjuk. Om inte annat får jag skicka ner mamma min för att köpa den (med aftonbladet) åt mig. Såg precis detta urklipp från veckans nummer på Elin Klings blogg. Ser hon inte bara för bra ut på denna fotoshoten ?

image350

Pärlshopen

Även denna dagen är jag hemma och är sjuk, tyvärr fy detta är segt. Jag som hade velat vara ute i detta underbara väder och få ta en riktigt lång promenad med trevligt sällskap. Menmen cé la vi (förlåt jag är ingen fransyska så jag stavar som det låter ,hehe) . Jag tänkte istället passa på att tipsa om vad man kan göra om man som jag är hemma och inte får gå ut. Gör ditt egna personliga smycke , det behöver inte vara så svårt. tvärt om så tycker jag att det är finare med enklare smycken som t ex detta (som tillhör Sofi Fahrman).

image349

parlshopen.se kan ni hittade en mängd pärlor att välja mellan . Det är både billigare och roligare att göra egna smycken.

Slitna jeans comeback!

image348

Ligg steget före och börja denna trenden redan nu (det ska jag göra). Bär de med svarta tunna nylonstrumpbyxor under.

Färgglada pumps

Precis som Sofi Fahram så vill jag satsa på färgade pumps till sommaren. Det känns helt rätt och kan piffa upp en förövrigt mycket enkel outfit.


Ashley Olsen vs Chloë Sevigny visar jeansshortsen

En annan stor trend denna vår/sommar är såklart jeans och då även jeansshorts. Två fashionistor som jag tycker visar upp denna stilen klockrent är Ashley Olsen och Chloë Sevigny.

image343
En skön avslappnad Ashley Olsen, men ändå klassiskt snygg .

image344
Chloë visar självklart trenden bland de första .. och hon gör det snyggt . image347
Jag gillar nog mest denna stilen (av Chloë), med längre jeansshorts. Men lägg märke till att de ska vara tajta hela vägen, varken längre eller kortare än dessa hon bär i bilden. Använd gärna en vanlig enkel tshirt eller linne till och sköna tygskor.

Yes så här vill jag se ut i sommar!

Lördagens Outfit

image342

Mindre lyckad bild , menmen jag är ingen fotograf.

Jeans - Acne
Linne - H&M

Transperant tröja - STYLED IN ITALY - H&M  (resten av märket går tyvärr inte att skriva på denna dator, då det innehåller bakvämt E och R.)
Jacka - H&M (fyndade förra året på rea)

Om ni hade missat det så är transperant en av de absolut hetaste trenderna 2008, vår och sommar. Jag bär upp den med ett linne under i samma färg (jag älskar förresten denna färgen som är både på transperanta tröjan och jackan, känns väldigt vårfräsch). Även om de på catwalken visar upp dessa plagg med endast bh (som gärna ska lysa i någon annan färg än plagget) under. Så modig är inte jag, i alla fall inte än. Det funkar så klart att göra som jag också gjort, om ni känner som jag.

Sjuk

Ush i söndags morse vaknade jag med feber och ont i håret och över allt. Inte kul alls jag som hade planerat att få sola även denna dagen (solade flera timmar både i fredags och i lördags, vilket i och för sig kanske inte är så bra). Menmen life goes on. Det possitiva är att jag kan ägna mig mer åt er och bloggen. Som tur är (om man får säga så) är min kompis L också hemma och är sjuk ... så har någon att sms och klaga med.

Kväll hos Lina

Gårdags kvällen spenderade jag hemma hos underbaraste Lina. Vi började att ta en promenad för att hämta lilla hunden Cajsa, hos mormorn. Det var så härligt, älskar att ta promenader! Speciellt i trevligt sällskap och i sommrigt kvälls väder. Vi pratade en massa och plockade varsin liten bucket med årets första vitsippor. Senare värmde vi kanelbullar och gjorde oss varmt te. Som vi åt och drack medans vi kollade på hockey matchen som Hv71 vann. När jag skulle sätta mig på "bar stolen" var den för hög så jag skulle sänka den, men gick dock inte så bra. Så L skulle hjälpa mig ....

- Hur gör man för att sänka denna saken?
- Malin, detta går inte ... du är för lätt!!

Haha, ja tillslut gick det i alla fall. Ännu senare kom linas pappa och pernilla hem och vi blev bjudna på cider och räkor. Mums, det var riktigt gott och trevligt! Blev nästan släkträffen där, otrolig trevlig och mysig kväll med en massa prat som alltid med L.

Ny Klippt

Yes, nu kom jag precis hem från salongen, och är härligt ny klippt. Det syns väl kanske ingen större skillnad men allt slitet är i alla fall äntligen borta. Jag sa att jag ville ta bort allt slitet men behålla längden på ett ungefär, och duktig som hon är följde hon detta perfekt. När hon skulle börja med att tvätt mitt hår frågade hon:

- Är detta äkta eller har du färgat eller slingrat det?
Jag svarade:
- Hehe, nej det är faktiskt helt 100 % äkta.

Lindex nya ansikte

Yes Caroline Winberg är Lindex nya ansikte. Precis som Elin Kling skrev så tycker jag om att Lindex använder kända ansikten. Och då jag läser om marknadsföring och så är jag helt säker på att detta är bra PR och försäljning. Tidigare har de använt bland annat Emma Wiklund Snygg bild också, eller hur?


Blake Lively

image341

Vem har sagt att en klänning är ett måste på röda mattan? Blake Lively visar snyggt hur man kan bära upp enkla svarta jeans, svart skärp, högklackat och vit instoppad skjorta. Riktigt snyggt tycker jag! 

Dance

Yes nyligen kom jag hem från dansen. Jag dansar jazz dans, för er som inte redan visste det. Det är verkligen jätte kul och jag love to dance. Skulle dock göra en ny sak idag. Stå upp och ner på på ett ben med det andra upp i vädret och båda benen raka. Och ja kan väl säga att det gick sådär. Menmen det är bara att fortsätta träna antar jag. Nu måste jag sova ska upp redan klockan 6.00 imorgon bitti. Då jag får skjuts in till skolan med Pappa min. Ska ha engelska nationella uppsatts prov det första suck och stön. Hoppas att det går bra ... God Natt!

GRATTIS

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN J! Som denna dagen fyller hela 17år! Det blev ju till och med riktigt fint väder en stund på hennes dag!

Dagens Outfit

image340

Denn underbart vackra och soliga dag bestod min outfit av:

Jeans: H&M
Kavaj: Odd Molly
Långärmad: H&M
Väska: Calvin Klein

Anonym ... ?

Jag ville bara svara på komentarer som jag fått av Anonym, som klagat över att jag bloggar för mycket om dagens outfit, kläder, priser och på att jag enligt denna är omogen. Jag vill då bara säga att hur moget och modigt är det att skriva sådana komentarer Anonymt? Och om du som tycker så är att det är för mycket dagens outfit osv. Varför fortsätter du då att läsa min blogg (jag tvingar ingen att göra det, däremot tar jag emot och läser alla komentarer) ? För det är lite det som är meningen med en modeblogg (kläder osv). Och jag har fått komentarer (inte bara skrivna) från flera som gärna vill läsa och se detta i denna blogg .. så I´m gonna keep going.

Hope

image339

Detta halsband har jag på mig idag. Jag fick detta av farmor min i present för ett tag sedan. Inget speciellt tillfälle utan bara för att hon är så snäll fick jag det. Silver halsbandet är från Efva Attling (är inte hundra på hur hennes namn stavas dock , förlåt). Jag gillar verkligen ordet på HOPE. Betydelsefullt ! 

Dagens outfit + Ny shoppat

image338

Detta är vad dagens outfit bestod av:

Jeans jacka : Zoul
Transperant tröja: Ny shoppat (i helgen) på SOLO , italienskt märke
(min lillebror blev smått förvånad när jag kom hem med denna och berättade vad den kostat ... 1 100 kronor, men jag tyckte den var värt det)
Linne : H&M
Jeans: Acne
Stövlar: Bianco

Försenad Dagens Outfit ..

image337

Detta var fredagens outfit.


Jeans jacka - Zoul
Blus - Odd Molly
Jeans - Cheap Monday
Vita tygskor (syns inte här tyvärr .. )  - Yoko Yap (kommer dock inte på märket nu ..)
Kofta - Soaked in Luxury


Skrattar som skrållan ?

Ja det var vad jag fick höra igår kväll. Och fasktiskt så har jag hört det flera gånger innan ... betyder det att det stämmer? Jag vet inte men folk verkar i alla fall tycka att det är roligt att kickla (hur stavas det egentligen .. ?)  mig, just för att jag låter som henne. Vet inte om det är en komplimang eller inte, menmen. Fick höra att man blir glad av att höra mig skratta så. Det är ju bra att man kan glädja någon i alla fall. Så det bjuder jag på!


Fika på Kosmos + Shopping

Efter dagens mycket korta skoldag åkte jag in till stan och till cafét Kosmos. Där mötte jag H och åtta andra tjejkompisar.  Vi satt där ett tag och pratade sedan skildes vi åt och jag och Hanna gick på stan i affärer för oss själva. Vi kollade in SOLO där jag hittade en tröja som jag funderar på att köpa. Sedan gick vi på NK där vi på Tommy Hilfliger hittade ett par (bland annat) blåa shorts som vi båda ville ha! Vi stötte även på Lina inne i stan, som alltid är lika glad och genomgo. Det var mycket trevligt att träffa H och även de andra girlsen. Var så längesedan vi träffades. Får snart göras om!

Nu ska jag äta middag men lägger upp en bild på dagens outfit senare ikväll. Min pappa kommer hem (han har varit borta i två veckor på affärsresa) ikväll sent så jag kommer sitta uppe och vänta, hihi.

Randigt

Malin vs. Serena (Gossip Girl). Precis som jag hade för några dagar sedan hade även Serena i Gossip Girl randig tröja. Och visade trenden att randigt är tillbaka. Även stilikoner som Misha Barton har senaste visat denna trenden (hittade dock tyvärr ingen bild på detta idag).

 vs.

Stureplans bäst klädda tjejer

Och nej jag kan inte annat än att hålla med. I alla fall håller jag med om dessa tre (på bild). Stilsäkra snygga stureplans tjejer.


Elin Kling (såklart)


Elsa Hosk


Caroline Winberg


Veckan so fare .. outfits

Ja jag är ledsen för att det inte blivit något blogg inlägg här på hela veckan, det är dåligt. Men tyvärr så har jag helt enkelt inte hunnit. Vilket kanske är en dålig ursäkt. Men nu skriver jag i alla fall ett inlägg. Det känns som att det hänt en del denna veckan och imorgon händer det ännu mer. För det första har jag naturkunskapprov (malin + naturkunskap = kört) får hoppas på ett mirakel, sedan ska jag troligen fika med H inne i stan efter skolan och prata om allt som hännt... Ska bli trevligt. Med lite tur hinner vi även med lite shopping. Om jag känner oss rätt blir det troligen Odd Molly och NK besök. Och sist men absolut inte minst kommer pappa min hem imorgon kväll! Han har nu varit borta i två veckor så det ska bli kul att träffa honom igen!

Här kommer några av veckans outfits:

 
Boomerang skojorta, bianco stövlar, Gina jeans, och Zoul jeans jacka.
 
Jeans jacka Zoul, linne Twist and Tango, väska mammas gammla

linne Topshop, midjekort kofta H&M


Kvällen

Jag kom nyligen hem från en trevlig kväll hos Hanna. Vi såg på En riddares historia (som verkligen är en bra och rolig, ett måste att se om ni inte redan gjort det. Vilket isåfall tåls att se om, tycket i alla fall jag. Det är inget minus heller att riddaren William är snygg ... hehe) och sedan Björn Gustafsson och åt popcorn (nej hanna det är inte lätt att göra popcorn ... men de som blev, blev riktigt goda) . Kan det bli mycket bättre? ...  Trevligt sällskap + rolig underhållning + gott att äta = en toppen kväll!

Acne Jeans - shoppat

Denna eftermiddag ägnade jag åt lite shopping på NK. Hittade ett par Acne Jeans som jag fastnade för och fick följa med hem. Jag har kommit på att jag mer har blivit en jeans tjej. Tycker verkligen om att bara ha ett par snygga jeans (som dessa) och ett söt topp till.

image327
(som ni kanske kan gissa var det dessa som jag köpte gillar verkligen tvättningen på dessa jeans .. )

VÅR

Jaa äntligen kom våren till götet! Denna eftermiddag har jag suttit ute i trädgården på en stol läsandes Vouge, i solen. Tror jag satt ute i ungefär två timmar, det var underbart. Jag såg till och med både den första fjärillen (en gul, tror det betyder att jag kommer få en bra sommar, hoppas) och den första getingen/bi dock inte lika roligt. Då jag är allergisk mot dessa när de sticks. Menmen jag ska inte klaga är glad för att våren, värmen och solen äntligen här! Hoppas den stannar nu bara!

Dagens Outfit + En fashionistas "bibel"

       

Dagens Outfit består av; jeans jacka Zoul (äntligen får jag använda min jeans jacka som är ett måste nu till våren/sommaren), blus Odd Molly , jeans Cheap Monday, stövlar Bianco och väska Friis & co (känns lite Chanel inspererad).

När jag väntade på bussen slank jag in på Pressbyrån, där stod mitt framför mig Vouge tidning riktigt tjock för endast 49 kronor! Självklart köpte jag denna. Blev så glad. Så nu ska jag sätta mig i en stol ute i solen i trädgården med en kopp te och läsa, kolla och inspereras av "en fashionistas bibel = Vouge". Hoppas på att huvudvärken min snart försvinner ...

"Hon har blommor i sitt hår"

Hörde nyligen Orups låt "Hon har blommor i sitt hår" . Denna rubrik passar faktiskt ganska bra då jag tänkt lägga upp ännu en outfit från veckan.

  

Ja som sagt , blommor i sitt/mitt hår ... blommigt diadem köpte det för längesedan och kommer faktiskt inte ihåg vart jag köpte det, jeans Cheap Monday, stövlar Bianco, Scarf H&M och skjorta East ..... (har fått hjärnstopp kan inte komma på vad märkets fullständiga namn är .. ).

Måndagens Outfit

 

Eftersom jag fått flera komentarer om att köra fler dagens outfit tänkte jag också göra det. Tyvärr går det inte att publicera alla komentarer, tror bloggen fått fnatt ... menmen still . Här är min måndags outfit bestod av jacka Woolrich , väska Calvin Klein, jeans Cheap Monday, blus Odd Molly (med söta blommor på som är en het trend i vår/sommar), kofta Soaked In Luxury.

RSS 2.0