Lunch

Ja nu sitter jag här på jobbet i receptionen. Inte mycket som händer nu så jag passar på att blogga lite. Var ute på lunch förrrut då jag hittade underbart fina reafynd på Victoria of Sweden. Lägger in en bild på de senare. Jag köpte även en bikini på h&m. Yes jag är opptimist, sommaren kommer om man bara tror på det. Dagens outfit består by the way av ett beige linne med spets axelband från Twist and tango (som Therese precis komenterade att det var väldigt fint och gulligt) , jeans fornarina och ett par beiga ballerina skor med spets på (de jag hade en bild på här för nån månad sedan).


Back to work

Sí ännu en vecka på jobbet. Upp tidigt på morgonen för att sedan åka färjan in till stan där kontoret ligger.
 

Jag lunchade med pappa min på en fin resturang. Där beställde vi kötbullar som serverades med potatismos färska lingon och gurka. Väldigt gott men lite dyrt dock (en portion kostade 100kr). Efter vi hade ätit färdigt tog vi en snabb power walk till Hagabadet. För att köpa ansiktstvål en till mig och en till mamma. Blev 550kr för båda. Inte billigt kanske men de är väldigt bra. Kerstin Florian produkterna, som endast går att införskaffa på spa (tyvärr). 

På hemvägen gick jag ut och satte mig på berget vid färje lägret (när vi väntade på färjan på Burö) och solade samtidigt som jag lyssnade på musik i ipoden. Väl på färjan stod jag ute i solen hela vägen för att sola och titta på det vackra havet som glittrade av solensstrålar. 

Det är nackdelen med att jobba på ett kontor på sommaren. När det är fint väder måste man vara inne större delen av dagen. När man bara längtar ut för att sola och segla och andra underbara mysiga saker.  

Söndag

Sista dagen på denna helgen. Sorgligt men sant. Helgen har varit en underbar. Med någorlunda fint väder faktiskt. Imorgon blir det att gå upp 5.30 ta färjan och åka in till stan och jobba. Lite jobbigt att gå upp så tidigt men å andra sidan kan jag shoppa på lunchen och gå runt och kolla i alla affärer. Jag hittade ett par snygga skor i fredags inne i stan. Dock fanns de bara i storlekarna 37 och 38 vilket var för stort för mig. De fanns i storlek 36 (vilket satt perfekt) fast i vita. Jag ville helst ha svarta. Får se hur det blir ska kolla in de igen i veckan på lunchen.

Idag har jag hunnit med att sola och träna (ja äntligen blev spring turen av).

Cirkus

Heter man Malin och Hanna är 16 år och är på cirkus kan man ha riktigt kul, hehe. Ja kom nyss hem (till rörö) från att ha varit med Hanna hela kvällen. Förts var vi på Öckerö på curkus och sedan på hönö.

Gud vad roligt vi hade, många skratt där (ett gott skratt förlänger livet, btw). Tror att vi var de äldsta som var på cirkusen utan att ha sällskap av något småbarn. Vi kom på när vi stod i kön in att vi skulle ha lånat någons lillasyster /- bror. Vi var också troligen de enda som var över 7år som köpte lysande, snurrande elefant saker, hihi. Är det konstigt när 5åringar tittar konstigt på en? Hmm .. .  Men hallå det är faktiskt bara cirkus på öckerö en gång om året. Så man får passa på. I pausen passade vi även på att hälsa på djuren (elefanterna, hundarna, hästarna, kamelerna och lamerna) bakom scenen. Jo även där var vi nog de ända över 7 år som betalade 20kr för att få göra det. Roligt var det i alla fall, fotograferade de söta djuren (jaa vi fick några konstiga blickar av en anställd på cirkusen). På vägen ut/in stod det även en viss japan, hanna... you know who. 

Måste också skriva att cirkus artisterna var otroligt duktiga. Speciellt akrobaterna och lindansören (djuren också så klart). 

Efteråt åkte vi hem till Hanna på hönö satt inne och pratade (och hmm ... ) en stund. Sedan bestämde vi oss för att ta en promenad ner till hönö klåva. När vi ändå var där nere tänkte vi att vi kunde hälsa på M på Cafét. Det blåste som jag vet inte vad på vägen ner (fick kämpa oss fram, nästan hehe). Tyvärr var det stängt när vi väl kom dit. Vilket kanske inte var så konstigt klockan var nog halv 11 (på kvällen) nästan när vi kom dit. Men får ta det en annan gång istället.  

Tack Hanna (L) för en rolig kväll med många skratt.

Helg

Jaa äntligen är det helg. Efter att ha jobbat en vecka och gått upp tidigt (5.30) varje morgon är jag nu ganska trött. Så det ska bli skönt att inte behöva gå upp så tidigt imorgon. Fast jag tycker faktiskt att det är roligt att jobba. Eftersom att jag (och pappa min) pendlar mellan sommarstället på lilla ön Rörö och stan är kontrasterna stora. Vilket gör att man märker hur bortskämda (om man nu kan kalla det, det) vi stadsbor är. I matäffären kan vi få tag på vad vill än vill (i princip). Till lunch kan vi välja mellan sushi, kina mat, thai mat, vegetariskt, sallad, indisk mat ja utbudet är stort. Caféer finns det många av, lika så klädaffärer, skoaffärer m.m. Till och med latten är inte bara en latte utan kan serveras med både mellan, lätt och soya  mjölk.  Jag menar absolute inte att det är dåligt på något sätt att det finns så mycket att välja mellan i stan. Tvärt om jag tycker att det är bra, då kan ju alla få precis det som de vill. Men jag menar bara att kontrasterna är stora och att man inte ska ta allt förgivet.
Till helgen ska jag väl träffa en kompis och åka till Hönö, I think. Ska bli trevligt as always. Jag hade också tänkt hinna med att bara ta det lungt. Sitta och läsa mode tidningar med en kopp grön te brevid. Kanske hinner jag också med att designa smycken (som jag ska köpa pärlor och annat till nästa vecka, för att göra själv). Jag ska även försöka vara duktig och flitig och sticka en egen halsduk till vintern i storlek XL. Eftersom det kommer vara helt inne. Vet inte om jag kommer klara att full följa det, men önska mig good luck.

Prada

Det var min lillebror som skulle leta efter en ny mobil på nätet. När jag hittade mobilen som jag MÅSTE ha. Den nya Prada. LG har sammarbetat med lyxmärket Prada. Resultatet blev en snygg trendig och funktionell mobil. Priset är (tyvärr) också därefter. Ungefär 5 600kr. Ja vet inte hur jag ska få mina föräldrar att betala det, hehe. Men jag kanske löser det. Kan ju betala en del själv. 

 

Dagen

Idag var det min andra jobb dag. Jag behövde gå upp redan klockan halv sex imorse. Inget roligt alls, var sjukt trött och mådde illa (spyfärdig). Menmen jobbar man så jobbar man. Det var bara att gå upp ur den varma sköna sängen och göra sig iordning. Havsutsikten från färjan imorse var dock otroligt vacker. Soluppgången mot det stilla, spegelblanka blåa havet och öarna (possetivt ska man tänka). Sedan har jag nu jobbat en hel dag med både det ena och det andra. 

Jag måste bara berätta om en så underbar film som jag såg igår. Skicka vidare hette den. Bland annat var skådespelerskan Helen Hunt med. Tanken bakom handlingen i filmen tycker jag var väldigt spännande. Tanken på att genom att starta en "välgörenhets" kedja kunna förändra världen. Och om inte förändra den i alla fall hjälpa främlingar och göra männsikor gladare. Jag rekomenderar verkligen att ni ska se den om ni inte redan har gjort det. Men var berädda på att tårarna kommer rinna, inte bara lite i slutet av filmen. 

Redan idag skickade jag vidare, på ett sätt. Jag var på väg ut från Handelsbanken när en mann (som precis tagit ut pengar ut bankomaten) frågade mig om jag skulle kunna hjälpa honom. Hans bankomatkort hade fastnat i automaten. Han sa att eftersom jag hade små fingrar kanske jag skulle lyckas bättre med att ta ut den. Vilket jag också gjorde, efter ett tag. Han tackade så mycket och man kunde se ett leedne sprida sig på ansiktet. Som tidigare såg lite bekymrat ut. Kändes riktigt bra att kunna hjälpa någon, en främling dessutom.

Men nu ska jag kolla på Allsång på skansen. Skriver mer senare.

Unnecessary

Nu sitter jag på min säng i mitt lilla, men mysiga rum på sommarstället på lilla ön Rörö. Med min laptop framför mig. Som spelar Mariah Carey ur högtalarna. Utanför mitt lilla fönsert är det grå mulet och regnet hänger i luften. På grannens lilla tak ser jag deras katt gå runt. Hur har den kommit dit? Och hur ska den lilla katten Misstel komma ner igen?

Just nu har jag bara så många olika tankar och funderingar i huvudet. Förvirrad var ordet. Men jag kan ínte skriva ner det. Där av namnet på detta inlägg. Åh varför måste Rörö ligga så långt ifårn staden? Skulle behöva en tjejkväll just nu.

Det är i alla fall lugnande att höra Mariah Careys otroliga röst och hennes lugna låtar. Som just nu är ganska passande.
 
P.S. Misstel lyckades komma ner. Fråga mig inte hur men nu ser jag honom sitta där nere på marken under ett litet skydd för regnet.


Kärlek

Love is a tricky business.

Varje gång någon har velat komma närmare har jag skjutit bort de. Varför vet jag inte. Det är inte det att jag inte velat eller att jag gjort det med flit. Kanske har jag varit rädd eller bara inte varit redo, inte tillräckligt mogen. En annan dum sak är att jag inser vad jag vill ha när jag vet att jag inte kan få det.

Men nu är jag mognare, äldre och inte rädd längre. Eller jo det är klart jag är ibland men inte på samma sätt som då. Nu vet jag vad det är jag vill ha. Kanske just därför vet jag inte hur jag ska få det. Det som tidigare varit den lätta delen har nu blivit den svåraste.

Tänk om man skulle kunna få en ordbok när det kommer till kärlek. Eller om man kunde läsa andra personers tankar, ibland. Det skulle underlätta altt så mycket. Varför har tjejer och killar ibland så svårt att förstå och tolka varandra?

Jag har suttit och kollar på Sex and the city boxen. Och även om de tjejerna är mycket äldre än mig kan jag ändå se flera likheter mellan de och mig. På deras beteende och deras problem och tankar. Framför allt Carrie och Mr. Big. Fast även de andra ibland också.

Nej jag ska inte skriva för mycket detaljer. Ni som känner mig kanske kan lista ut vad det handlar om. Ni  får gärna komentera (alla) om ni tror att ni kan hjälpa. Hehe.

Fashionista

Ja jag erkänner jag är en fashionista. Jag älskar mode, kläder, skor, väskor, hålla koll på vad som är inne och vad som är ute, läsa modetidningar och inspireras av vad kändisar och folk på stan har på sig. Visst kan jag hålla med om att det känns trist och tråkigt att prata om vad som är inne i höst. Det är faktiskt sommar, still. Samtidigt tycker jag att det är intresant att läsa om vad som kommer vara inne och fundera på outfits. Därför hade jag tänkt ägna detta inlägg åt att lista vad som kommer vara trendigt i höst och vad jag tänker köpa och vilka trender som jag inte tänker följa. So here it goes:

Pumps (Jag ska köpa ett par svarta med mellan rund tå och klack. De kommer användas lika mycket till vardags som till fest. Och jag ska använda de till jeans, kjol, klänning ja de kommer kunna gå att användas till allt kort och gott.)
Lack (Är en trend som stannar kvar även i höst. Jag ska leta efter ett snyggt lack skärp som jag bär ovanpå kappan. Jag ska också köpa ett par lack stövlar. Antingen höga eller låga. Extra het blir du om du använder lacken som kontrast till matta stickade kläder (t ex. ylle).
Preppy looken (En av de trendigaste lookarna i höst. Införskaffa "snälla" kjolar, klänningar och kvinnliga blusar.)
Kappan (Antingen en figursydd eller en arméinspirerad)
Kuvertväska (Bort med stora väskorna nu är det minimalt som gäller. Jag ska införskaffa i alla fall två nya kuvertväskor. Som jag ska använda lika mycket till vardags som till fest. Det svåra blir bara att vänja av sig allt som ligger i stora väskan nu. Vad ska man spara och vad ska man ta bort, hur ska allt få plats? Well det får lösa sig)
Paljett (För att enkelt piffa upp din vardags outfitt köp ett paljett skärp. Annars funkar både paljett klänningen och linnet bra som vardagsplagg i höst. Bär de till strumpbyxor och en grovstickad kofta. Och du kommer lysa upp i höst mörkret. Thats what I will do.)
Strumpbyxor (De är både mysiga, värmer, bekvämma och i höst funkar det till allt. Köp upp ett lager med strumpbyxor i olika färger. Jag ska köpa en massa olika och använda de jämt, almost.)
Färg ( Denna hösten behöver du inte tänka på vilken färg är mest inne och vilken borde jag verkligen inte köpa. I höst är alla färger inne. Så passa på att frossa i färgglada plagg. Och din favorit färg.)
Stickad lusekofta i XL (Så skön och mysig. Använd den som klänning i höst. Gärna med isbjörn eller pingvins motiv. Skidsemester outfit  goes vardags outfit istan.)
 
När du shoppar tänk överklassplagg möter avslappnat som är en annan look som funkar i höst. 

Jag hakar inte på päls trenden som är i höst. Vill du haka på trenden? Kör i så fall på fejk päls. Det är absolute inte rättvist eller okej att döda djur bara för att få pälsen.
 

Rosabandet

Här näst är det Lars Wallin som ska sammarbeta med cancerfonden och designa rosabandet. Du kommer kunna köpa det i bl a. Lindex, Ica och Pressbyrån. Så håll ögonen öppna och stöd cancerfonden, samtidigt som du får ett snyggt band designat av Lars Wallin. Som annars är mest känd för hans fantastiska klänningar som han gjort. Endast på beställning och oftast till kungligheter och kändisar. 

                                                                                                                           

Var ska ni vara ..

... 7 september klockan 20.00 ? Jag vet i alla fall var jag ska vara någonstans. Nämligen på Lissie där Håkan Hellström har konsert. Åh vad roligt det ska bli, längtar! Hoppas på att det blir fint väder. Denna gången ska jag plugga på låtarna så att jag kan sjunga med på alla. Hehe.

Du var sötare än dom men jag slängde bort det igen, jag slängde bort nån slags vän


ur låten Nu kan du få mig så lätt.

Sol + värme + trevligt sällskap + Håkan Hellström = SOMMAR

Ikoner

Ända sedan vi var små har vi haft ikoner som har visat oss hur vi ska se ut  och vad vi ska ha på oss och hur vi ska vara. För vissa var det deras mamma eller syskon eller overkliga dockor (Detta gäller inte alla men många). Små barn (flickor) har alla lekt med barbie dockor. Vilket egentligen kanske är fel.? Visst vi hade roligt men Barbie dockan är helt fel ikon(om man nu kan kalla det för det, ikon). Hon visar att man ska vara smal som en pinne, knappt ha någon midja, ben som är längre än längst och ett fel fritt ansikte. Nu har vi lärt oss att det inte är normalt att se ut som en barbie docka. Man skulle kunna säga att vi har blivit smartare mer realistiska om hur världen ser ut. But stämmer det verkligen? Har vi blivit smartare och mer realistiska? Eller har vi bara bytt ut barbie dockan mot kändisar som Kate Moss och Mischa Barton?

I så fall har vi inte blivit smartare utan bara vuxit (på längden). För det är lika dumt att ha Nicole Richie eller någon annan av de alldeles för smala kändisarna som ikon som att ha Barbie dockan som ikon.

Jag menar inte att det är något fel på dessa människorna. Det är absolute inget fel med att ha de som stil ikoner. Men när det kommer om utseende för övrigt borde man inte ha några ikoner. Om man vill ha det så borde man ha sunda ikoner som inte tar droger eller annat missbruk för att hålla sig smala.

Det är också en skillnad på att vara smal och att vara smal. Det är inget fel med att vara smal. Men man ska verkligen inte sluta äta helt för att bli smal. Sedan finns det också de som är smala och de som är ohälsosamt smala. Självklart ska det aldrig gå så långt så att man går över gränsen.

Jag tror på att man ska leva ett hälsosamt liv. Vilket innebär att man tänker på vad man äter och tränar regelbundet något som man gillar och tycker är kul. Och om man vill unnar sig choklad eller något annat ibland. När jag säger tänker på vad man äter menar jag främst att man ska läsa innehålls förteckningen på allt man köper. Så att det inte innehåller aspaltam (vet inte hur det stavas, sorry) eller härdatfett. Som så många saker gör nu för tiden. Hellre i så fall att man äter riktigt vanligt socker än konstgjorda saker och tillsatser.


Tro mig allt detta om smalhets ideal och svälta sig själv för att bli lika smal som ikonen. Det är inte värdt det, utan bara dummt. Belive me jag vet vad jag pratar om ...Ni vill inte gå så långt!


Sometimes

You tell me you're in love with me
like you can't take your pretty eyes away from me
it's not that I don't wanna stay
but every time you come too close I move away

I wanna believe in everything that you say
'cause it sounds so good
but if you really want me, move slow
there's things about me you just have to know

Chorus:
sometimes I run
sometimes I hide
sometimes I'm scared of you
but all I really want is to hold you tight
treat you right, be with you day and night
baby all I need is time

I don't wanna be so shy
every time that I'm alone I wonder why
hope that you will wait for me
you'll see that you're the only one for me

I wanna believe in everything that you say
'cause it sounds so good
but if you really want me, move slow
there's things about me you just have to know

Chorus:

I'll just hang around and you'll see
there's nowhere I'd rather be
if you love me, trust in me
the way that I trust in you




Idag lyssnade jag på några "gammla" artsiter som jag lyssnade på när jag var liten. Okej det är jag nog fortfarande så jag tar tillbaka liten och ersätter det med mindre. Flera texter förstår jag nu och faktum är att flera av de faktiskt på ett eller annat sätt passar in på mig. Som om någon skrivit de om mig/mitt liv. Inte riktigt allt i texterna men mycket stämmer in. Jag ska inte skriva mer nu. Ni får själva tolka ...


sol, sommar, värme, havet, segling, rörö + Malin = kärlek

Åh så underbart. Äntligen är det sommar igen. Och jag är frisk, almost. Så idag har jag gjort absolut ingenting but solat. Mestadels låg jag vid havet på en av stränderna här ute och solade. Härligt! Det var varmt solen sken och himlen var klarblå. Skulle ha seglat också men det blev inget av det, tyvärr. Får göra det en annan dag.

Jag saknar er alla så mycket,  mina underbara kompisar och kusiner! Tänk vad underbart det hade varit nu att sitta vid havet i detta väder.Grilla och ha mysigt. Hoppas att vi snart ses. (L)

Till slut en rolig och lite gullig sak. I fredags var det Nordöslöjd här på rörö. Jag vet namnet låter som att det var riktigt boring. Men det är inte så tråkigt faktiskt, ganska mysigt. Jag och mamma gick dit ner för att kolla in vad som fanns detta året. Det är olika personer från öarna som har gjort handgjorda saker som de säljer. Riktigt fina saker. Vi köpte två fina änglar i ull som vår granne A. hade gjort, Rörö bröd, hema gjord godis kola och en brödkorg med handmålat havs motiv på. När vi skulle betala komenterade hon i kassan min klänning (en vit baby doll) och sa att hon tyckte den var jätte fin. Jag tror att jag sammanlagt fick 5 till liknande komentarer av olika personer (både sånna jag känner och främlingar). Alltid kul! Men nu ska jag komma till det roliga. Efteråt gick jag och mamma för att köpa lotter (tror vi köpte lotter för över hundra kroner, en lott kostade 2 kroner, hehe). Pengarna gick till röda korset och rädda barnen så vi tänkte att det var värt det. Efter att ha fått många nit lotter fick jag äntligen en vins lott. När K. gav mig vinsten bara skrattade jag (och alla andra). Jag vann en GOSSEDJURS hund. hehe

SJUK

Yes idag vaknade jag upp med en täppt näsa, hals ont, huvud verk och feber. Inget roligt alls. Jag har inte haft feber sedan jag var 8år så jag hade nästan glömmt bort hur det känns. Som tur är har det inte varit fint väder idag, så jag har inte fått dåligt samvete för att jag har varit inne hela dagen. Så idag har jag bara sovit, kollat på film och druckigt te i mängder. Med andra ord har jag haft en ganska tråkig dag.

Memen jag hoppas att det är bättre imorgon. Eftersom det ska bli fint väder. Då vill jag kunna sola och segla.

Förlåt för detta tråkiga inlägg. Kommer verkligen inte på något roligt att skriva...

Malin

Denna texten hittade jag idag. Fanns i mitt fotoalbum (med kort från när jag var hmm..liten/mindre). Vet inte var den kommer ifrån egentligen, men det är inte jag eller någon jag känner som har kommit på den i alla fall. 

Namnsdag 10 december
Svenska kortform för 
Magdalena som betyder
"Kvinnan från Magdala".
Magdala var en liten by vid
Genesarets sjö, enligt Bibeln.

Malin blir lätt populär.
Charmig, glad, generös
och positiv - sådan är
solstrålen Malin! Och karl-
arna lindar hon senare 
i livet runt lillfingret. 
Ni som känner mig får själva avgöra om detta stämmer in på mig eller inte...själv är jag inte helt hundra.

Dagen

Tja vad ska man säga om dagen...det har hänt mycket och planerna har ändrats. Väckarklockan ringde redan vid 7 imorse. Eftersom jag och mamma skulle åka in med färjan tidigt till stan (vårat hus i stan). Jag var extremt trött (fast jag få skylla mig själv jag vet) på grund av att jag stannade uppe till sent i går kväll (ni får gissa vad själva...hehe). Därför sov jag på hela färje turen. Så glad över att man kan göra det. 

Väl hemma kollade vi posten (weei jag hade fått ett kort från Hanna (L) (tyvärr hade det trillat ut så jag kunde bara läsa halva =/ ) och fixade med lite annat. När jag satt där uppe och letade efter en sak (ja det var en väska jag letade efter) ringde telefonen. Det var min Susanna som ringde och ville träffas (förlåt G. hon är inte bara min jag vet men hon är min bästis i alla fall). Egentligen hade jag och mamma planerat att åka tillbaka ganska tidigt. Men nu blev planerna ändrade och jag stannade kvar i stan med Susanna.

Först tog vi en promenad ner till Billhälls (jag vet jag är lite trångsynt, är medveten om att det nu mera heter Hemköp men för mig kommer det alltid vara Billhälls och "Billhälls backen") vi kollade även in Rusta. Där hittade vi fina tallrikar och fat till våran lägenhet (intern skämt). 

Efter att ha gått upp för den jobbiga uppförsbacken ("Billhälls backen") som var full med mördar sniglar. Gick vi hem till S. igen och gjorde lunch. Super nyttigt bröd (hem gjort av Suss själv, duktig flicka) fullkornsbröd och smoothie. Som vi gjorde på vinbär (ny plockade från trädgården), smultron (som vi också plockade själva, dock hittade vi bara fyra stycken), nektarin, en halv banan och apelsin juice. Mums det var gott!

Efter ett tag var det dags för mig att åka hem (till sommarstället på Rörö) igen. Men innan vi åkte in till stan åkte vi först till frölunda torg. På vägen ner till bussen gick så klart mina skor,eller ena skon sönder. Ännu en rättelse det var inte mina skor utan mammas. Så typiskt att det skulle hända mig. Och ännu mera typiskt att det skulle hända när jag är med Susanna. Ja vad ska man säga det händer alltid något när vi två är med varandra. När halva sulan hade lossnat på ena skon och de lät som jag vet inte vad (pinsamt att alla som gick förbi kollade) bestämde vi oss för att jag behövde köpa nya skor. Efter mycket letande beslöt jag mig för att köpa ett par vita för endast 100kr (jag hade bara 100kr med mig). Hemskt matchade inte mina kläder för dagen över huvud taget (hade svart/grå kläder med blå jeans). När jag ställde mig utanför affären för att byta skor tittade folk som gick förbi inte lite på mig. Haha. Jag lovar jag är normal egentligen (almost anyway). Oförglömligt minne! Hehe

Snäll som hon är följde Susanna med mig in till Nisse Platsen. Där vi sedan skilldes för denna gången.

Tack för en rolig dag Susanna! Vet inte hur jag ska klara mig utan dig när skolan börjar. Har alltid roligt när jag är med dig och vi kan alltid få varandra att skratta. <3

Hälsovecka (the real start)

Yes idag är det en ny vecka (andra veckan på min semester också, btw) och en ny måndag. Men inte vilken dag som helst det är min officiella första dag på Hälsoveckan (på riktigt denna gången). Det blev ingen riv start men jag fuskade i alla fall inte.
 
Frukosten: Smoothie ( innehöll: äpple juice, banan och hallon)
Lunch: Jag ska inte ljuga (okej detta är pinsamt min svenska stavning kunde varit bättre, förlåt för det) eftersom min frukost inte var klart för än sent blev det ingen ordentlig lunch, tyvärr. Jag åt lunchen vid tre tiden. Eftersom jag inte var speciellt hungrig åt jag bara frukt. Äpple och hallon.
Middagen: Fulkorns ris och korvstroganoff (förlåt igen jag vet inte hur man stavar till detta ord men hoppas att ni kan föstå ändå). Värt att nämna är att falukorven var ekologiskt märkt. Till detta åt vi en god sallad. Med olika sorters sallads blad (isbergs sallad, roccula sallad och baby spenat). Salladen var blandad i vinäger. (nyttigt + gott)

Träning: Idag gick jag och min mamma en power walk sedan gjorde jag även 50st sittupps. Efteråt stechade jag hela kroppen. Glöm inte det, väldigt viktigt! 

City girl vs. Saltkråkan

Jag kan verkligen inte bestämma om jag är en City girl eller en Saltkråkan tjej. Eller måste man bestämma en sida? Om jag ska vara helt ärlig tror jag att jag är a little bit of both.

Samtidigt som jag älskar att shoppa, fika på stan med kompisarna, läsa mode tidningar, stor städer (skulle gärna vilja prova att bo i New York ett tag), gå på spa, kläder (både fynda billigt och även dyrare märkeskläder), skor, väskor och bara ha näheten till stan (kunna åka in på bl a. bio i princip när som helst)

Älskar jag också att på sommaren vara här på Rörö vid havet sola på klipporna, höra fiskmåsarna, höra vattnet klucka, åka båt och sitta vid havet och grilla marsmallows med kompisarna vid solnedgången, Så jag tror att jag både är lite saltkråkan tjej och City girl ( storstads tjej).

Men om jag bara hade kunnat välja en sida skulle jag nog efter mång om och men ändå valt City girl. Jag skulle självklart sakna närheten till havet på sommaren och allt annat underbart. men jag skulle nog inte klara av att bo här på en liten ö året runt.  

Som tur är behöver jag inte välja. Vilket jag uppskattar mycket. För tyvärr är det inte alla som kan/har möjlighet att välja. Jag önskar att alla skulle kunna ha möjlighet att själva välja vart de ville bo.

Snacks

Som jag lovade innan ska jag nu skriva några tips på vad man kan ta som snacks i stället för godis och annat onyttigt (och faktiskt helt onödigt).

  • Nötter av alla dess slag. Mina favoriter är casher nötter (naturella) och Mandlar
  • Vindruvor och Melon (lika gott som godis om inte godare dessutom är det hundra gånger nyttigare)
  • Jordgubbar (antingen naturella eller doppade i mörk choklad, och då menar jag inte marabous mörka choklad utan verkligen mörk choklad. Minst 70%.)
  • Juice (blanda och mixa din egna för att vara hundra % säker på att du vet vad du får. Köp apelsiner och pressa själv mixa med melon och hallon (bär).
  • Smoothie (gör den själv och blanda olika frukter och bär
  • Te (Väldigt mysigt att dricka framför en film eller när man sitter på verandan och pratar med kompisar. Plus med te är att man blir varm av att hålla i en kopp med det, hehe. Glöm inte att det är grönt, svart, rött eller vitt te som gäller och inte billigt "vanligt" frukt te. Även om det "vanliga" kanske smakar gott men det är inget nyttigt i det. Remember.)  


Hanna L och Linnéa

Jaa äntligen var ordet. Nu är mina två tjejer Hanna L och Linnéa hemma igen. Gud vad jag har saknat de. Båda har vart borta i tre veckor på språkresa (dock på två olika ställen Frankrike vs. Jersey). Glad att höra att ni båda har haft det underbart. Hoppas att jag får träffa er båda snart.

Jerk It Out

Ja nu sitter jag här på sommarstället i soffan med en Loka smaken Hallon med Grape brevid mig. Jag lyssnade precis på låten Jerk It Out med Caesars Palace. När jag fick en jätte bra idé (tycker jag att den var i alla fall). Tänk vad mysigt att bjuda ut några kompisar hit och först grilla sedan ha strand party vid en av stränderna här på Rörö. Och bland annat lyssna på denna låten ( Jerk It Out) och dansa till den, barfota i sanden. Efter en härlig varm sommardag med mycket sol. Tänk vad härligt detta skulle vara förts ligga på en klippa vid havet med vännerna och sola sedan grilla och ännu senare gå ner till standen och lyssna på bra musik och dansa. Gud vad underbart det hade varit. Snälla solen och sommarvärmen kom tillbaka!


So fare so good...

Första dagen på min hälsovecka. So fare so good... dagen är långt ifrån slut men jag har redan hunnit med en frukost ( som bestod av två fullkorns smurgåsar och grön te), lunch (frukter) och så har jag hunnit med att träna. Gjorde 50st sittupps sedan lite uppvärmings övningar (som jag lärt mig på dansen) och nu kom jag precis hem ifrån en härlig power walk. Så jag tycker att jag har varit rktigt duktig idag. Än så länge i alla fall...

Idag följde jag även med mamma in till grannarna för att bestämma middags planerna och tiderna för ikväll. Deras lilla barnbarn Nora som redan har blivit 2år gammal var där inne på besök. Oj vad söt hon var. Vet inte om man ska jämföra men hon liknade Skållan i Saltkråkan. Tyvärr skulle hon och hennes mamma åka hem nu så de kunde inte följa med in på middagen. När det blev dags för mig och mamma att gå hem igen, ville Nora så gärna följa med. Åh önskar att hon hade kunnat det. Menmen hon kommer ju hit fler gånger.

Hoppar på Hälsovecka

Yes nu ska jag (precis som bl a. Ebba Von Sydow) hoppa på hälsoveckan. Jag är medveten om att det är slutet på denna veckan men jag ska börja ( tjuvstarta) redan nu till helgen. Sedan fortsätter jag nästa vecka också. Jag gör INTE detta för att jag är desperat över att bli smalare eller så. Utan jag gör detta för att jag vill vara nyttig, vänja bort alla onödiga vanor som godis och annat faktiskt är. Helt enkelt jag vill må bättre och mer hälso samt. Alltså god men nyttig mat och snacks frome now on och även daglig träning. I alla fall en power walk varje dag. Det ska bli riktigt härligt faktiskt. Nu när jag bor på sommarstället på lilla ön R så har jag ju till och med lyxen att power walka längs stränderna vid havet. Åh vad jag älskar att bo på detta stället på sommaren, anyway. Jag lovar att jag ska raportera om hur det går och även kanske om tips, hehe.

Önska mig lycka till!


Phantom Of The Opera

I förrgår satt jag och mamma min bänkade i soffan framför tv:n (min stackars lillebror blev sjuk och fick ligga i sängen och pappa min var upptagen med annat) och såg på Phantom Of The Opera. Jag hade akdrig sett den musikalen innan. Oj, vad bra den var gillade den verkligen. Musiken var bra och skådespelarna var duktiga. Om ni gillar musikaler och inte har sett denna innan rekomenderar jag den verkligen. Fast det är nog inte många andra än jag som är så efter och aldrig sett den. En beundrands värd sak om den är att hon (kommer inte ihåg vad hon heter) som spelar huvidrollen är endast 18år när hon var med i denna filmen. Ändå kan hon sjunga så otroligt bra. Hon hade verkligen en fantastisk röst. Jag började fundera på, efter jag sett klart på filmen, om jag skulle gå och ta sång lektioner till hösten. Men jag vet inte om jag kommer hinna med det. Finns så mycket som jag vill hinna med att göra och lära mig. Så jag får se hur det blir med det. Men det hade varit roligt i alla fall, att kunna sjunga riktigt bra alltså.


Regn, regn och mera regn

Nu har det regnat jag vet inte hur länge, men länge är det i alla fall. Fast det känns nog som att det har regnat längre än vad det verkligen har, thats what I think. Visst kan jag hålla med om att det kan vara mysigt med regn ibland. Om man har trevligt sällskap, eller/och sitter invirad i en filt i soffan framför tv:n (där en bra film visas) med en stor kopp te i handen. Men samtidigt är det också lite deppigt att det ska regna så mycket. Fast nu ska jag inte vara sån, man ska alltid tänka possetivt och försöka se det fårn den ljusa sidan (gäller i princip allt).


Jag var precis inne och läste ebba von sydows blogg, btw. Där hittade jag denna söta hoddie. Åh vad jag vill ha den.

 

Min Framtid...

Vid frukost bordet imorse kom vi in på framtiden (min framtid). Eftersom jag fick reda på igår att jag kom in på den linjen och den skolan som jag helst ville, Hvitfeldska Affärsprogrammet.

Tänk att få jobba som att vara inköpare för någon stor och känd klädaffär, som köper in märkeskläder. Ha koll på vad som är inne och inte, få resa och gå på olika modevisningar (utan att behöva betala själv...) runt om i världen.

Detta hade verkligen varit drömjobbet för mig. I alla fall vad jag nu ser som dröm jobbet. Jag älskar att resa och hålla koll på mode vad som är inne och inte dessutom är jag även intrreserad av ekonomi. Förhoppnings vis skulle jag även kunna tjäna bra på detta jobbet. Efter ett tag om jag blir bra på det. Missförstå mig inte nu, det viktigaste med ett jobb tycker jag är att man jobbar med det man gillar och ens passion. Men det skulle ju inte vara fel eller skada om man dessutom kunde tjäna bra genom att jobba med något som man älskar. Om jag skulle lyckas med detta skulle jag vilja köpa en lägenhet i New York, en i Californien, Manhattan, Nya Zeeland, Frankrike, London, Stockholm och en villa i Italien, Spanien, Hollywood och Grekland. Självklart vill jag också ha en lägenhet i Göteborg och ha kvar sommarstället på R. Så skulle jag ofta vilja resa till Singapor(igen), Indionesien (bali), Austalien (dyka), Afrika (få en uppfattning om hur de fattiga där har det). Finns en hundra andra ställen som jag också skulle vilja besöka. Sedan skulle jag också skänka mycket pengar till välgörenhet.

Men okej jag ska inte ljuga, självklart skulle jag shopppa för en del pengar också. Fina kläder och skor. Sedan skulle jag även köpa en massa fina presenter till folk i min omgivning. Stackarna skulle bli bortskämda, hehe.

Jag skulle kunna skriva så  mycket mer om detta ämnet, kanske blir en annan gång. Just nu måste jag sluta skriva. Klockar börjar bli mycket. Det är en dag imorgon också.

Måndagen

Igår gjorde jag inte alls speciellt mycket. Jag var ute och sprang i min ljus rosa Marc Polo Piké, mina svarta tränings byxor (som jag verkligen gillar att använda) och mina grå / rosa puma springskor. Men tyvärr hade jag inga "vanliga" strumpor men jag tänkte att det kan nog gå bra ändå. Självklart gjorde det inte det utan jag fick skoskav som började blöda och fick springa barfota resten av vägen, hehe.

Helgen

Denna helgen tillbringade jag här på sommarstället på lilla ön R. Med två underbara flickor Hanna F och Susanna. Hanna följde med mig ut redan på fredagen. Tyvärr var vädret mindre roligt när vi kom ut fredag eftermiddag men eftersom det var första gången Hanna var här så vi tog en liten promenad. Trots att det små regnade. Det var trevligt vi gick och pratade samtidigt som jag visade runt på lilla ön. Vi tog en promenad ut på naturresarvatet och jag visade mitt smultron ställe. Som inte såg speciellt inbjudande ut i det tråkikiga vädret som annars.  

På lördags förmiddagen kom min moster, morbror och kusin på besök (stannade till söndagen). När vi hade ätit frukosten och gjort oss i ordning gick jag och Hanna ner till Ica affären på ön för att handla mat (suprise va? hehe). Vi hade nämligen lovat min mamma att vi skulle baka kladdkaka men vi hade inget smör hemma så därför fick vi gå ner och köpa det, när vi ändå var där nere passade vi på att köpa lite annat som stod på handlingslistan. Väl tillbaka från handlingen bestämde vi oss för att vi lika gärna kunde baka kladdis med en gång. Det blev riktig god kladdis, team work. Senare gick vi ner till "parken" vid hamnen och kollade på boul tävlingen och allt folk, det var ju trots allt R. dagen. Till lunch köpte vi varsin hamburgare. Med två gånger större hamburgare än brödet, hehe. Men det var gott ialla fall. Vi satte oss på en bänk och pratade om allt och ingen ting medans vi åt våra opropitonerade hamburgare. Tiden gick och vid 4 tiden kom Susanna med färjan.

Innan vi skulle ner till hamnen senare på kvällen bestämde vi oss för att gå ner till Ica för att köpa godis. Tillslut köpte vi vindruvor och marabous mörka choklad. Så vi var halv nyttiga ändå. Vi gick ut mot standen och klättrade upp på en klippa (med utsikt över hamnen och havet) där vi satte oss och pratade och åt våra vindruvor och mörka choklad. Vi tre kom på att vi verkligen gillar det (vindruvor och choklad). Faktum är att vindruvor faktiskt är lika gott om inte godare än godis. Från och med nu ska jag ( i alla fall försöka) bara äta vindruvor och choklad i stället för godis. Honungs melon är också väldigt gott, by the way.

Men tillbaka till helgen senare på lördags kvällen var det dags för oss tre att gå ner till hamna där festen var. Jag hade på mig mitt nya linne som jag hade shoppat fredagen innan på rea på Twist and Tango, mina favvo jeans nämligen Tommy Hilfliger jeansen, mina nya skor (som jag bloggade om innan, de beige) och min svarta kofta (för jo tyvärr var det inte tillräckligt varmt så att det gick att vara utan den) från Design Only. Linnet är beige med virkade axelband, kan lägga ut en bild på det här senare. Tyvärr var det väldigt många fjortisar där nere. Men vi tre lyckades att have a good time any way.

Det blev en ganska sen kväll (eller inte jätte sen, menmen) trots det vaknade vi redan vid 10. Det var en fin dag så vi beslöt oss för att fixa sommarfötterna. Så vi tog en promenad runt kvarteret och sedan ut till A. viken.  Där låg vi sedan på en klippa vid havet och solade tills det var dags för lunch. Till lunch ville vi fruktsallad så vi fick åter igen gå ner till lilla (men bra) Ica för att införskaffa det som saknades. Sedan lagade vi iordning salladen som bestod av melon, kiwi, äpple, apelsin, banan och vindruvor. Mycket gott och somrigt.

Med andra ord jag hade en underbar, trevlig, rolig och mysig helg.

Tack till Hanna F och Susanna för det. <3

RSS 2.0