Grillning at LWs place

Kom nyligen hem från veckans sista skoldag nu blir det till att hoppa in i duschen, byta om till nyinköpt hunky dory linne, (som jag pratade om tidigare) diadem(som jag köpte i helgen), jeans och ballerina skor. Sedan ska presenten slås in och så bär det av till LW för att hjälpa till med dukningen och annat inför grillningen ikväll, med mellanstopp på hemköp för att köpa in det sista. Älskar detta väder, klarblå himmel och varmt!

I´m off, Har egentligen aldrig förstått att knyst om valborg, menmen längtar efter en mysig grillning iaf!

Ha en toppen valborg!
Kramar!

Hunky Dory


Detta HunkyDory linne (fast i annan färg i kragen) är jag hocked på! Blir kanske en nyhet i s/s gaderoben, vem vet.

Take Away Latte + Solstol = PP

Yes, ska skriva en midre uppstats på tre sidor om "vad som styr mig till att studera" i psykologin. Varför kan man inte bara skriva för att studierna ger en anledning till att dricka en extra Take Away Latte från NK espresso house och sitta ute i solstolen? Det är ju delvis sant, för det är precis vad jag gör just nu. Är väl kanske ingen djupare analys men det är sanning.

NEW-CUTE


Diademet som jag pratade om innan som jag idag klirrade på Raglady.

Imorgon blir det en klassisk favorit, plugg med LW på Vallgatan. Nu ska jag dock sova, behöver skönhetssömnen.

Godnatt, kram!

MS BIJOUX


Tråkigt grått väder ledde till en liten tripp in till stan för att shoppa. Jag känner mig dock duktig köpte endast detta armband och ett diadem (bild is comming up) för sammanlagt 250 kronor, duktigt eller hur? Hur som, jag känner mig väldigt nöjd blev kär i detta armbandet och har en ny favorit, Ms Bijoux. De gör riktigt snygga saker till väldigt bra priser!

Nu ska jag börja skriva på en psykologi uppgift: varför studerar jag, utifrån olika psykologers teorier. Varför kan man inte bara skriva, för att jag är så illa tvungen?

On A Day Like This






Går kvällens bilder, invigde förövrigt min nya klänning som jag pratade om. Gillar den faktiskt starkt!

Ünderbar kväll

Det blev en otroligt lyckad kväll med LW och HL hemma hos LW med grillning på balkongen. Det blev grillad korv, sallad och grillad banan med choklad till efterrätt. Rikitgt avancert med tanke på att ingen av oss tidigare använt en grill innan. Men tack vare HL blev det så gott så. Efter middagen blev det hög musik och dancing the night away.



Nu ska jag sova nana, det är en dag imorgon också. Kommer fler bilder från lyckade kvällen senare!

Godnatt Puss!

Trippel dejt i solen

Denna dagen tillbringades i solen lyssnande på sommarmusik och läsande Snabba Cash ( är hocked på den) och People. Blev en tidig start på dagen när lilla hunden bestämde sig för att jag skulle gå upp vid åtta, punkt. Han satt nedan för min säng och voffade i 15min innan jag tillslut drog mig upp ur sängen. Borde finnas en snooz "knapp" på hundar ibalnd.

Nu bär det snart av till LW för en mysig grill kväll på balkongen i solen. Väntar bara på att HL ska komma ner. Blir en liten trippel dejt LW, HL och jag. Mysmys!


PussKram

Power-Walk- Östermalms stil

Dagen började med en härlig power-walk, med vad som enligt "Snabba Cash" kallas östermalmstilen. Detta innebär att jag hade på mig min rosa Ralph Lauren Polo kepsen, ReedGreen dun västen, långärmad och träningsbyxor. Perfekt klädsel för power walk på vår morgonen.  

LBD



Igår blev den en promenad längs Avenyn, i väntan, då klirrade jag denna LBD. Tror att den passar perfekt för att vara vardagsfin till jeans (den är inte så lång) och mycket armband till. Till sommaren blir det en bra sommarblåsa med solbrun hud. Tycker om att den är så enkel men ändå med detaljer, som kragen.

Sola, Bada, Piña Colada



Har suttit ute i princip hela dagen i den underbara vår solen, pratat med LW som är hemma från Sthlm och läst Snabba Cash (vilket blev lite svårt eftersom de första fem sidorna har lossnat). Den enda som saknades nu var Piña Coladan (på bilden på Bali).

Nallen har gått sönder

Yes min nalle har gått sönder knapparna började strejka och desplyen var upp och ner, huller om buller. Så nu har jag lämnat in den, eftersom det var två års garanti på den. Har istället fått en låne mobil som jag ska leva med i några veckor nu, suck. En röd liten sak från stenåldern. Trots detta förstår jag inte hur den fungerar kännde mig som en gammal gumma när jag skulle skriva ett sms.


Ung, dum och blond ...

"- Varför fick du inte jobbet?
  - Jag var ung, dum och blond. Och de hade redan en sådan."

Vad jag skrattade åt denna replik, från operan Läderlappen som sågs på Göteborgs Operan i veckan.

Breakfast at Tiffanys



Jag har sett trailen till denna film och jag är hooked, vil vil se denna klassiker! Chanel känsla så det smäller!

"Jag kan svaret precis .... jag har bara lite otur när jag tänker just nu."



Denna repliken ska jag börja köra med på prov, undrar om det kan funka? Tvek på det kanske.

A WOMENS WRITE TO SHOES


http://jakandjil.com/blog/

Inspirerande bild, påminner om mina fötters outfit idag.


SATC

Vad skulle man göra utan SATC (sex and the city)? Troligen skulle livet blivit mycket tråkigare och svårare, eller? Denna kväll blir det iaf till att se på några avsnitt från boxen (som jag redan sett en miljon gånger) och ett glas vitt. Efter en händelse rik dag.

XOXO

SAKNAR SJUKT


Ååå vad jag saknar Bali, värmen, avkopplingen, två veckors lyx liv med upppassning, spa behandlingar, resturanger och allt! Detta är först kvällen i hotellets bar med en välkomst drink.

Espresso House


Hittade denna bilden som är några veckor gammal. Från när jag agerade personal shopper åt M, min bror. För att hämta energi blev det en kaffe på Espresso House, NK.

D E S I G N B Y M A L I N




Vad gör man inte när man får tråkigt och inte orkar plugga mera? Jo, jag skissar (dessa).

CHANEL MOVIE

Jag har hört det rycktats om att det detta året ska komma två filmer om Coco Chanel! Åå måste måste se dessa. En annan film jag gärna vill se med Coco Chanel är klassikern "Breakfust at Tiffanys"!

O U T F I T S

Som sagt crashade min dator och jag har inte kunnat ladda upp bilder för än nu, så här kommer några av senaste tidens outfits som fastnat i blixten.







             






Sol, vind och vatten!

Ünderbar dag, dock började den med att väckarklockan ringde vid sex då jag skulle in till plugget för att skriva ett matte prov känndes lite segt med tanke på att jag var hemma vid 12 igår kväll från Operan (Läderlappen, som var riktigt bra). Men som man bäddar får man ligga antar jag och jag överlevde. Jag var hemma redan vid 10 då jag ringde LS för att prata jobb sedan dess har jag solat i bikini i 35 grader sol med vatten, sommarmusik och italienska.






Helt enkelt en great dag, nu ska jag försöka sy in min klänning. Till kvällen blir det kanske grillning, kanske bio eller kanske något helt annat .. blir nog bra hur som!

Stolt, stolt, stolt

Visst är det underbart när man kan känna sig stolt över familj eller vänner? Jag älskar det! Igår fick min lillebror stipendium för sitt duktiga spelande, självklart var jag där för att stötta och checka! Idag berättade LW över nallen att hennes golf tränare berömt henne otroligt och att hon kunde nå riktigt långt! Jag känner mig glad över att jag har så talang fulla människor nära! Så stolt över er!

Så snarast ser ni dem kanske på en scen/bana i USA, någon stor världstävling eller liknande! Hoppas på att jag får följa med och kolla på då, hihi.

Nu ska jag läsa min engelska bok, Jane Austen, sjukt tråkig, menmen med en kopp te så ska det väl gå bra.

Kramar!

COCO CHANEL

Ni missade väl inte Kobras program igår kväll om Coco Chanel? Jag satt fast klistrad framför detta (när jag kanske borde gjort något annat istället... plugga) som ett litet barn på julafton. Åå vad jag längtar mer än någonsin att få åka till Paris och gå gatorna där Chanel levde och arbetade, se hotellet där hon sov och lägenheten som hon arbetade i. Chanel växte upp fattigt och levde som barn på ett barnhem med nunnor, pga detta fick hon lära sig att sy mycket tidigt. Det dyra modet på den tiden kunde ändast bäras av några få, det var långa kjolar/klänningar så långa att man knappt kunde gå och hattar mer blommor/frukt ju mer dekoration på hatten desto rikare ansågs kvinnan som bar den vara. Chanel ogillade detta modet och ville att kvinnor skulle bära mer praktiska plagg som var lättare att röra sig i, detta ansåg hon vara lyx. Hon använde tyger och annat material som ansågs vara manligt som tweed tyget, knappar och fickor. Chanel blev skaper av LBD (little black dress) och Tweed kavajen. Chanel blev den första kvinna som skapat ett modehus av sitt eget namn. Jag tycker det är otroligt hur hon kunde lyckas. Jag tycker detta visar att så länge glöden finns/intresset, angagemanget och viljan så kan drömmar bli verklighet! Det gäller att våga, att våga gå mot strömmen och satsa på det man tror på!


Chanel är nu en stor förebild för mig! Dessutom älskar jag kläderna som hon skapat, med de raka enkla linjerna och färgerna.



Hemlig beundrare

En liten fågel viskade i mitt öra att jag har en hemlig beundrare här i området. Denna beundrare knackade på min dörr i förra veckan och gav mig ett fint litet kort i utbyte mot en godsak. Beundraren blev nervös när det var jag som öppnade dörren. Visst är det roligt att veta att man har en beundrare, någon som ser upp till en och har en som förebild?

P.S. Den hemliga beundraren är grannens barnbarn, en liten väldigt söt femårig flicka.

I N S P I R A T I O N









Några bilder ur min inspiritations bok, samtliga från http://thesartorialist.blogspot.com

Påskmiddag

Påskmiddag bestående av sill, lax, sallad,potatisgratäng, snapps och vin. Ute på en liten ö i skärgården kan det bli mer påskkännsla?  Gillar denna säsong stark, rekomenderar Utö snappsen, btw.


GLAD PÅSK!


APRILSOLEN

Underbara, underbara april solen. Detta är näst in till den bästa tiden på året, tycker jag. När man för första gången kan sitta på en klippa nere vid havet, fika och sola. Detta är precis vad jag har tillbringat hela dagen med. Hann dessutom med en liten handlingstur på lilla ica (och då menar jag lilla, tror att vårt hus är större än denna öns ica, menmen det är charmigt!). Snart blir det påsk middag och sedan checka in påskbrasan! Mysigt var ordet!

Pussa!

Ta mig till havet...!

Tidig start denna morgon för att knalla ner till bussen med en sjukt tung väska (tror jag fått sår på händern) för att börja resan ut till sommarhuset på lilla ön R. Blev 15min väntan på centralen, vilket betydde att jag fick mitt morgon kaffe. Efter en lång buss tur med bror min hamnade vi vid endhållplatsen där pappa vår väntade med båten (skrållan, ja det var jag som döpte båten ... hallå, om jag är döpt efter saltkråkan måste ju båten med vara det, bara logiskt, eller?). I solen som speglade sig i havet blev det en underbar båttur till ön. Där det väntade sill lunch, promenad på naturreservatet och solning i trädgården med ett glas vitt vin.

Nu blir det dock lite plugg, lite segt, men får tänka på att det lönar sig i framtiden! Det är bara att bita i det sura äpplet och tänka positivt.

PUSS!

Jag kraschlanda inte, jag bara landade hårt!

Kenny Starfighter sågs idag med bror min. Till en början var jag tveksam till denna film men jag måste säga att jag var glad över att jag såg den. Gillar verkligen Kennys snabba komentarer. Skrattade en hel del. Dagens mat blev dock lite lidande menmen, godis och ramlösa är ett måste på bio och funkar helt okej. Är man på bio så är man!

Nu är det läggdags för imorgon är det en tidig start med målet sommarstället på lilla ön R. Ska bli riktigt mysigt! Hoppas på härligt sommar väder!

Man kan ta Malin från skärgården men man kan inte ta skärgården från Malin.

Godnatt, puss!

Perfekt

Champagne te + Jack Johnson + Solstol + psykologi bok = perfekt plugg situation!

Nu ska jag vara lite duktig, känner mig mer eller mindre som en hemmafru idag. Morgonen började med te, scrumbled eggs och sedan kaffe läsandes cosmopolitan. Vilket följdes av städning från går kvällen (när min lillebror och hans vänner inte plockat undan efter sig) och diskning. Hemmafru varning?

Beck kväll

Delade precis en skål vindruvor, en skål naturgodis och ramlösa med underbara LW i sängen framför Beck. Det var riktigt mysigt, tror aldrig att vi kan ha tråkigt. Trots att vi såg på otäcka Beck, skrattade vi så att vi låg dubbla, det var skräck blandat med glädje. Grannen i Beck är nog bland de roligaste personer jag sett. Bland annat hade han i ett avsnitt av misstag limmat ihop gaddarna, haha, hur lyckas man med det liksom? Tydligen hade han varit lite dragen och blandat ihop tandkrämen med snabb lim, bra jobbat där! Utan tvekan är Beck den bästa kriminal serie som finns.

När Beck tog slut blev det såklart lite boy talk. Avslöjar inget av detta samtal här. Tycker dock om LWs citat när hon skulle förklara sin poäng. "Först var han sådär sedan helt plötsigt blev han såhär". Jadu, vad betyder detta egentligen?

Ändrat mig - Zara

Tidigare har jag inte alls gillat Zara. Jag tycker fortfarande att personalen är si sådär, men faktum är att de har flera riktigt snygga och prisvänliga plagg samt skor. Kan tyvärr inte lägga in bilder på datorn än, eftersom jag inte hunnit instelera det programmet, men senare kommer det bilder från gårdagens shopping där.

Med andra ord: Bra jobbat Zara med collectionen, keep going!

Ett spel som måste spelas rätt?

Är allt i livet egentligen bara ett spel? Den som kan reglerna, drar högsta kortet vinner och förloraren går lottlös? Redan som barn blir vi tränade på att spela spel, lära oss regler och hur man är en god förlorare. Är dessa spel träning för spel senare i livet? Spel om kärlek, karriär och vänskap? För att vinna dessa tre måste du spela enligt reglerna, eller?

Om du vid köp av aktier inte satsar högt kan du heller inte vinna högt. Stämmer detta även överrens med spel i övriga vardagen? Höga insatser = vinst. vad händer då med de som inte kan reglerna, spelar fel, inte vågar satsa högt?

Jag tror att det viktigaste är att följa sitt hjärta, och att ibland våga slänga ut regelboken.

Personal Shopper

Dagen tillbringades på stan med M (bror min), där jag assisterade som hans alldeles egna personal shopper. Jag känner mig riktigt glad och nöjd hittade nämligen ett par riktigt snygga ljus beiga chinos på NK, vita tygskor från Björn Borg och en snygg marin tröja från Zara till honom. Faktum är att jag tycker det är roligare att hjälpa andra att shoppa än att shoppa åt sig själv! Dock hittade jag ett par rosa tygskor från Replay som jag shoppade åt mig själv.  

 


Smultronstället

Götet kryllar av smultronställen, Haga, Hovås, Amundön och flera flera andra. Just nu längtar jag allra mest ut till lilla (med betoning på lilla) ön R. Trots att denna ön endast består av en liten ica, ett litet café och lilla fiske boa (båda dessa sistnämnda endast öppna på sommaren) gillar jag denna ö. Egentligen finns det absolut ingenting att göra där, mer än bada, sola, åka båt och ta det lugnt, men det kan vara väldigt skönt det också! Allt har sin egen charm!

 Jag har varit där sedan jag var liten. De första åren tillbringade jag veckor av sommaren i en båt, i gästhamnen. Nu har vi avancerat oss och har ett hus på denna ö. Miljön är underbar och jag älskar lugnet, närheten till havet, ständerna, hamnen och grannarna. När nu våren äntligen börjar komma med stormsteg längtar jag efter att få bo just där ute på denna ö några dagar, åka båt, ta en promenad på naturreservatet vid kullerstenarna, höra vågorna, kolla in båtarna i gästhamnen och framåt kvällen äta glass/grilla vid hamnen. 

På fredag blir detta dock verklighet, då blir det tre underbara dagar på mitt sommarställe.

Oväntat

Senaste veckan har varit oväntat trevlig. Jag har dock tyvärr inte hunnit med att blogga, men nu ska det bli en ändring på det. Eftersom min dator chrashade och behövdes startas om från början kan jag fortfarande inte lägga upp bilder, men det kommer en mängd av dem så fort jag lyckats ordna detta.

I veckan har jag fikat, säkert hundra gånger. Har kommit på att fika är alldeles för oupskattat. Soho, Espresso House, Vallgatan och Franska Cafét har besökts denna veckan. Måste säga att alla har sin charm, gillar dock Franska caféts kaffe grovt. E som bott senaste tiden i Belgien, spännande värre, kom hem över påsk och mötte upp mig en eftermiddag för en liten fika. Igår blev det en heldag på stan med F, riktigt trevligt och mysigt. Avslutade dagen med ett bio besök, A Shoppaholic. Får väl medge att filmen var bra, inget större budskap men det var roligt att se (kännde väl kanske igen mig till en viss del). Tror dock att filmen gav motsatt effekt för på vägen hem kollade jag och F in i varenda skylt fönster vi passerade.

Senare igår tändes grillen och det blev grillat kött till middag, rött vin , jordgubbar till efterrätt med släkten. 

Dagen började mysigt med nybakat bröd och champagne te till frukost. Pluggade lite psykologi och sedan blev det en liten tur in till stan. För att möta upp O på en fika och en liten promenad.


Nu ska jag lägga upp en plan för morgon dagen, då jag ska agera "personal shopper" åt M.  


RSS 2.0