FIKA

Blev en super mysig fika efter skolan med LW på vårt stammis place (vallgatan), förra läsåret var vi där minst en gång i veckan för att dricka te, prata och plugga gemensamt! Perfekt kombo nytta med nöje! Idag blev det en kopp södermalms te (en ny favorit) och prat om plugget, killar, förhållanden och en massa annat! Efter dryga två timmar drog vi oss hemåt, jag tog ett glas vitt vin i vår  trädgård med mina föräldrar och en stor filt (frusen som jag är). Imorgon bitti blir det premiär för vår nya kaffemaskin (mocca master), sägs att den gör riktigt gott kaffe. Spännande! Nu blir det en kopp te och läsning i sängen.  

FIRST DAY/DAGENS




Jacka-Mission, Klänning-Indiska, Klocka D&G, Jeans-Acne och Skor Nilsson.
Så var första dagen på sista året av gymnasie-tiden avklarad. Roligt att redan första dagen fått en stor uppgift i rättskunskapen och prickat in såväl nationella prov som matte c prov. Fast på ett sätt tycker jag ändå det är skönt att komma in i rutiner och vardag igen. Känner mig peppad inför detta året, tack vare inspirerande människor jag hört om/pratat med. Blev en tripp ner till stan efter dagens skolgång, köpte present till min bror och mötte bland annat C och H på EH av en slump när jag stod i kö för att hämta mitt kaffe. Så trevligt när man möter folk så! Tog sedan en sväng upp på kontoret för att kolla läget! När jag kom hem hade jag en sån himla otur mobilen laddade ur och vem tror ni tappat bort sin laddare (väldigt smidigt!). Puh!

NEW A/09


Som jag berättade tidigare shoppade jag bland annat en höst jacka från Tommy Hilfliger på Sthlm trippen i förra veckan. Här kommer bilden som jag lovade, okej jag är inte så himla bra fotograf menmen det får duga.

COLOUR COORDINATE


Känner mig lite duktig när jag äntligen tog tag i mitt badrumsskåp och städade det och inte bara det jag t.o.m. colour coordinateade den även (nästan iaf). Viktigt med ordning och reda!

PB


Här om kvällen tog jag en break med söderte, vindruvor, filt och Prison Break. Älskar att bara kunna ta en break ibland, det behöver man unna sig!

CONGRATS F

Gu vad roligt det är när någon av ens nära och kära lyckas med något, speciellt något de kämpat länge med! Det glädjer mig verkligen när något sådant händer. Precis som att jag tycker det är roligare att shoppa åt andra än åt mig själv, roligare att ge bort presenter än att få (även om jag såklart uppskattar att få presenter) lite så känner jag nu också. Fick precis sms från F att hon tagit körkort! Miljoner grattis till dig som är så otroligt duktig! Och tänk vilken tur för mig nu kan jag lättare träffa henne.

"Just give me a really big closet"

Ägnade större delen av förmiddagen till att snurra runt i olika stores och titta på gaderober. Behöver nämligen en ny till mitt rum (den jag har nu är både för liten och små söndrig så kan vara dags för en ny!). Visste dock inte att det fanns så mycket att fundera kring vilken färg, vilka mått, hur mycket vill man hänga, hur mycket vill man ha i lådor, vad vill man ha för lådor osv. Puh!

DETAIL





http://jakandjil.com/blog/
Fastnade för dessa två klänningar, gillar detaljerna!

PROMENAD

Blev en underbar långpromenad på 2h i söndagskväll med H. Vi gick och pratade om allt och inget och glömde bort tiden. Men vad härligt det var att komma ut och kominera nytta med nöje! Idag blev det ännu en långpromenad i det fina vädret dock mer av en powerwalk. Har kommit på att jag verkligen gillar promenader så jag ska försöka hinna med en tidigt imorgon bitti innan jag åker in till stan för ärenden.


KRÄFTSKIVA

Idag har jag ägnat förmiddagen till att planera upp hösten eller rättare sagt hur jag ska "klara" hösten. För att underlätta plugget och all press/stress som följer har jag bestämt att ta en kväll i veckan för att ha en spa kväll, en kväll för att få massage, passa på att träna när jag har lång sovmorgon och unna mig en lugn stund med en kopp te i en fåtölj (istället för att se på tv) när jag behöver en pause från plugget. Eftermiddagen tillbringade jag ute i solen, man får verkligen passa på att njuta nu det sista av sommaren!

Nu har jag lackat naglarna och ska rota i gaderoben efter någon bra outfit. För snart bär det av på kräftskiva hos grannarna!

TIMING IS EVERYTHING


http://jakandjil.com/blog/
Fy fick precis sms från Sthlm, känner att min timing kunde varit bättre, borde stannat kvar i Sthlm. Istället lämnade jag ett strålande varmt Sthlm för ett grått och regnit Gbg.

STIL

Åh nu sitter jag med min favorit kopp från Filippa K med Södermalmste (köpt i sthlm), helt klart en ny favorit i te hyllan, och läser tidningen Stil från NK som låg och väntade på mig igår kväll när jag kom hem! Snart blir det även besök av lilla mormor så då blir det fika stund, mysigt när det bara är svart och trist ute. Då är det skönt att man kan sitta inne och kurra! Senare under dagen ska jag försöka ta mig in till stan och schacka b-day present till min bror!

STHLM







Vi blev som sagt uppgraderade till en svit och jag älskade den, inredningen kändes lexington inspirerad, lovely. (Undrar vem som skickade detta sms, som jag med ett stort leende läser)

Detta citat stod utanför Champagne baren på hotellet!


Mysig lunch på en uteservering i gammla stan! Lite små huttrigt men som tur var fanns det filtar till låns! 

Påväg för att möta upp M. Kavaj och klänning Odd Molly, väska Longchampe.

Promenerade i fina Kungsträdgården.


Tycker det är så mysigt att sitta i ett fönster såhär och spana ner på gatan (i detta fallet lexington butiken mittemot). Tröja köpt på resan (NK) från Day Birger et Mikkelsen (ett danskt märke som jag blivit förälskad i). Köpte även en anna tröja av detta märke (bild kommer later).

Av en slump fick vi se vacktbytet vid slottet, shit vad duktiga trummisarna är! Måste säga att jag blev imponerad!

Hann med en promenad längs strandvägen och ut till Djurgårn. Och jag kom på att jag visst varit där ute men på vintern. Hursom var det riktigt fint, gillar verkligen Djurgårn!


Lunchade och tog ett glas vitt på Josefinas (på Djurgårn). Rekomenderar detta ställe starkt stor "altan", sköna soffor, trevlig personal, god mat och kan tänka mig att det är som bäst på kvällen!

Hur skulle jag klarat hemresan på tåget utan mobilen, cappuccino, macka och elle tidning? Som tur var unnade vi oss att åka första klass (skillde nästan ingenting i priset ändock) så man hade utrymme för påsar, fötter, väskor och ben! Puh!

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST?

Då var man tillbaka i Götet igen efter tre fantastiska dagar i Stockholm. Hann med en hel del shopping på NK, Tommy Hilfliger, Sturegallerian (Wink), Mathilde, middagar på Prinsen och Per Lei, hotell frukost (som jag älskar) på Hotell Stureplan (där vi även bodde dessa nätter och hade turen att bli uppgraderade till en svit), vinprovning, promenad ut till Djurgårn och lunch/vin på Josefina och bjuden på mycket god och trevlig lunch av M.

Vi har haft super tur med vädret alla dagar och verkligen unnat oss en toppen tripp (första klass rakt igenom). Spottade förövrigt Alex Schulman på Sturegallerian.

Nu ska jag krypa ner i min egna säng, dum som jag är har jag nämligen inbokat en tandläkar tid kl 7:50 imorgon bitti! Usch! Menmen inte mycket att göra åt saken nu. Som tur var skickade de en påminelse om tiden i ett sms idag, vad bra tekniken är ibland! Hade annars total glömt bort den!

STHLM

Nu tar jag en liten semester från bloggen! Imorgon bitti blir det en tågresa till Sthlm med mamma min, vi kommer stanna i huvudstaden i tre dagar! Som jag sett fram emot denna mysiga tripp, kommer som sagt bo på Hotell Stureplan vilket är centralt och perfekt! Kommer bli en del shopping, planerat att kolla in Riddargatan 12, Mathilde, NK och Sturegallerian! Sedan blir det även middagar ute, lunch med M och något av det bästa jag vet hotell frukost!

Nu ska jag slänga ner de sista sakerna i väskan, prata med M och sedan sova! Morgondagen kommer starta tidigt för att vi ska hinna köpa med kaffe från EH påvägen!

Toodey, så länge!

DAGENS LÄRDOM

Tänkte jag skulle informera om en erfarenhet jag fick idag, som kan vara bra att veta. Om man har en tillsluten burk med grädde i som står i en kasse på golvet är det inte en bra idé att glömma denna där stående i drygt en vecka! För då inte bara ser det äckligt ut det luktar spya x10! Detta märkte jag idag när jag av en slump märkte att jag hade glömt bort just en sådan burk med sådant innehåll på en sådan plats. Fy tusan! Innan jag kunde börja diska hämtade jag en parfym flaska och sprutade i köket och över burken, sedan tog jag en himelskt god luktande tvål som jag höll tätt in till näsan samtidigt som jag diskade! Detta är något som man alltså aldrig ska glömma!

Nu ska jag återgå till mina outfits planeringar inför Sthlm resan imorgon!

Ciao!

ETT ÅR SENARE



Idag är det nästan exakt ett år sedan Dagen med stort D! Dagen då jag tog bort tandställningen som jag haft i dryga två år! Det var två tidvis tuffa år men oj vad det känns värt besväret! Minns att jag var så himla glad denna dag, när jag faktiskt fick ta bort den. Jag kunde stolt le! Mamma hämtade mig med bilen efteråt, körde in till stan och så sa hon "Malin nu får du säga vilken butik du vill gå in i och välja ett plagg som du får som en gåva av oss!"  Gissa om jag blev glad som ett litet barn på julafton? Gu vilken söt och snäll mamma jag har! Det blev en titt in på NK och jag föll pladask för ett marin blått Hunky Dory tunika, som jag använt flitigt!

När jag var liten och hade opererats för blindtarmen körde mina föräldrar mig till leksaksaffären (bärde in mig eftersom jag inte kunde gå så bra efter operationen) där sa de "Okej Malin nu får du välja precis vad du vill ha". Gissa vad jag hittade och blev förälskad i? Jo en stor lila dockvagn! Vissa saker ändras aldrig, det är bara "leksakerna" som bytt form.

Nu blir det kvälls vin, melon och SATC

Oh vilken härlig dag

Last weekend blev det somsagt en kvälls tur med båtten. Puttrade mellan öarna i kvälls solen!

Visst ser det ut som om jag har stenkoll på vad jag gör? Men sanningen är att pappa sitter next och hjotar nej MALIN sväng mer åt höger, nej ojoj akta berget! Haha, vi kom ju hem hela och rena i alla fall!

Våran hum "fina" båt. Ja den är liten, Ja den ser mer ut som en anka/delfin menmen jag tycker om den trots allt! Den är lite charmig!

Havet var bedårande vackert!

Inne i vår nya Sjöbod, mysigt kryp in!
På mig hade jag förövrigt Tunika-Hunky Dory, Shorts-Mango och Tröja- Henri Lloyd.


LACKA



Åh jag är riktigt taggad för autum shopping, nya plagg, nya tider, ny termin och en ny start! Känner mig sugen på att köpa ett par leggings liknande någon av dessa!

ELLE


http://cm1.theinsider.com/media/0/355/72/Jessica_Alba_-_for_Elle_March_2009-1.0.0.0x0.400x522.jpeg

Vilken dag, vaknade med lätt huvudvärk, men som man bäddar får man ligga antar jag. Packade väskan och åkte ut till sommar ön R. Hanns med en långpromenad, lunch i hamnen och en tripp till ICA där det införskaffades frukt, glass och senaste ELLE tidningen! Så nu sitter jag på min säng, ser ut på en klarblå himmel, en skymt av havet och är helt försälskad av att läsa ELLE.

GAEN KVÄLL


http://jakandjil.com/blog/

Gårkvällen blev gaen men otroligt bra och kul! Började med fördrink hos LW på Olivedalsg. sedan blev det några glas vin medan vi lyssnade på en artist på "Gbg kalaset" (han var helt ok, det lite tråkiga var bara att alla runt oss kände igen artisten och kunde alla hans låtar medan vi aldrig hört talas om människan innan, menmen man kan ju inte hålla koll på allt!). Kvällen avslutades med ytterligare några glas vin i sofforna på "Barsidan"s uteservering. 

Nu får jag sätta fart dock för om cirkus en timma ska jag vara färdig packad och representabel! 

NICE


Målade naglarna i denna orange/röda lack från Mavala, billigt och bra! Härligt med en färg touch!

HELGEN I BILDER

Som jag lovat kommer här en underbar helg i bilder:

Hunky Dory tunika och Henri Lloyd tröja

Sjöboden, min bror och den vita väggen som jag stolt målat!


Idyllisk kvälls tur med båten, vi puttrade fram längs västkusten!

White vin och Beck senare under kvällen


Spenderade lördagen på en klippa vid havet med bror min.

Efter solningen lyckades jag få sju mygg bett mellan kl 12-14 (på blanka dagen), eftersom jag är väldigt känslig blev "betten" overkligt stora och irriterande så helgens räddning blev Kylbalsam! Tackar! Dock gjorde detta att jag fick rosa fläckar istället, men so what det slutade i alla fall klia! Puh!


Yes, pga en "olycka" har jag inte vågat cykla på flera år. Men i lördags tog jag mod till mig, vad tusan jag kan ju inte löjla mig i evigheter! Kändes otäckt to start with men sedan var det riktigt kul. Haha, märkte även att jag matchade cykeln väldigt bra med min Odd Molly blus och SeaAvenue skor! Rött är sött, eller hur var det?

SUPER SNÄLLA LS


Sista dagen LS och jag arbetade tillsammans fick jag dessa molto buono bakelser av henne som tack för denna sommaren. Så himla goda och så himla snäll arbetskamrat!

PLANERING

Nu råder lugnet före stormen på kontoret, sitter därför och funderar över vilka shopping place som måste hinnas med i Sthlm next week. Sturegallerian (Monroe) och Mathilde känns som självklara måsten. För övrigt är jag lite twisted, men det löser sig! Kanske blir besök hos Zara vid svampen, gammla stan butiker osv. Hoppas på att få besöka och se fina Djurgården!

OjOj...

Jösses vilken förmiddag denna måndag blev. Steg upp vid 6 för att hinna förbereda det sista ingredienserna till Cupcakesen jag skulle bjuda på på jobbet (som tack för denna sommaren). Kom in till kontoret vid 8, la upp cupcakesen snyggt och prydligt på fat och tog sedan snabba steg för att hämta ut posten. Trippade åter tillbaka till kontoret, hann skriva ett DHL innan det var dags för morgon möte där jag satt och antecknade vad som hänt/ska hända på kontoret. Efter detta möte skulle inköpslistan för veckans "kylskåps påfyllning" skrivas. När både fruktbudet och "mat" budet var försenade fick jag ringa båda företag för att höra om buden villat bort sig bland götets gator. Sedan blev det med en gång raska steg till bankerna för att hämta/lämna viktiga dokument. Åter tillbaka på kontoret fick jag hjälpa till på ekonomi avdelningen med administrativt arbete. Nu är det äntligen snart lunch, men innan dess ska jag hinna "fila", skriva DHL och unpacking.

KLARA FÄRDIGA SOLA

Springtur- Check
Frukost- Check
Duscha- Check
Strand packning- Check

Yes, nu blir det klipporna vid havet med trevligt sällskap, solning, läsning och ja kanske t.o.m ett dopp i havet för min del! Bilder kommer later, eftersom jag inte har sladdar med ut till sommarstället.


KVÄLLS TUR

Åh vad underbart! Jag älskar kontraster! Tillbringade morgonen/dagen istan arbetandes på ett kontor. Efter jobbet tog vi bilen/färjan ut till sommarstället i skärgården. Strålande sol och kav stilla på havet. Kom precis innanför dörren efter en stillsam båttur på västkusten med båten. Jag fick t.o.m styra en stund (dock i 5knop, men bra gick det). Skrållan. Nu blir det vin och Beck!


Gammal bild, nya bilder kommer i början av nästa vecka!

BACK


From bio. Sommaren med Göran, klart sommarens bästa film! Snacka om underhållning! Saken blir ju inte sämre av att de firar Midsommar (som man ska göra) på västkusten!

Tröja (rosa)- Hunky Dory och chinos Lacoste.  

WHITE WINE AND GIRL TALK








OUTFITS PICS






BIO KVÄLL


I kväll blir det "Sommaren med Göran" på bio, förväntar mig många skratt och underbara miljöer! Nej nu drar jag mig hemåt från kontoret! Har arbetat fort som katten för att bli klar med pappersarbete upp över öronen och pratat på engelska i telen.

PFW


http://jakandjil.com/blog/

Denna stylish outfit spottades under ParisFashionWeek.

GOING LADY


När jag blir en Lady vill jag se lika fashionable som Sheila Scotter, en av de första journalisterna på Australienska Vogue.

http://www.thesartorialist.blogspot.com/

UTSTÄLLNING




FANTASTISK! GU VAD JAG HADE VELAT VARA DÄR OCH SE KREATIONERNA IN REAL LIFE! SNYGGT JOBBAT!

http://jakandjil.com/blog/

OFFICE



Sitter nu på kontoret håller på med administrativt arbete, läser/uppdaterar mig på DagensIndustri.se och längtar ut i solen. Menmen måste man jobba så måste man, faktiskt roligt att få göra det med.  I eftermiddag får det dock bli en lång powerwalk längs havet, kombo motion och soligt väder. Älskar att bo i Askim/Hovås med närheten till havet.

DAGENS



Nu blir det några glas vin at Lisas place, med tjejsnack.

Linne- Hunky Dory, Jeans- Cheap Monday, Halsduk- Burberry, smycken- diverse och jacka Mission

HUTTER

Sitter just nu på kontoret och huttrar med en varm kopp te och är invirad i min varma cashmire sjal från Burberry. Attans trattans vilket väder vi har i Sverige!

Rättning attans trattans vilket väder Gbg kan ha. För jag hörde precis från en säker källa i Sthlm att de näst intill har värmebölja där uppe. Orättvist?

EN DAG ...

 






LUNCH A LÁ LL


Första dagen på jobbet efter semestern, blev en trevlig lunch con LL! Pratade om ditten och datten i dryga en timme innan det var dags för oss båda att trippa back to the office.

VITT VIN & CHEVREOST

Efter en väldigt god lunch/middag på Brygghuset med vitt vin och chevreost till melon (gu så gott det var, jag tror absolut att mat smakar bäst när den äts utomhus på en brygga vid havet) , för att fira mina föräldrars bröllopsdag är jag nu hemma istan. Imorgon blir det back to the office för ännu en vecka på jobbet. Känns trist att behöva lämna skärgården men får hoppas på fina sommarkvällar!




Hann även med att sola en timme denna dagen, härligt att kunna njuta av det vackra vädret!

Nu blir det krama kudden!

02/8

Congratulations till mina föräldrar som denna söndag firar sin bröllopsdag, 23 år! Detta ska firas med goda vänner och en båttur över till grannön för en go lunch! Efter en lång-lång frukost har jag nu kollat upp restaurangens öppetider och ska nu hoppa i bikini och njuta av solen, sista semester dagen på ett tag.

P.S Kan tipsa alla ni som läser GP om mornarna precis som jag att kolla in en spännande artikel, om min grannes barn. Han och en vän till honom gjorde sin arbetspraktik i Sydafrika och om detta berättar de i artikeln. Väldigt faschinerande hur kulturer skiljer sig så enormt!

SOL - VIND - VATTEN


Åh vilken underbar dag! Har lyssnat på svensk sommarmusik, solat, ätit fruktsallad, promenerat, cyklat till affären och åkt en båttur! Näst sista dagen innan det blir back to the office, men än så länge kan jag njuta av solen om dagarna!

TWIST


http://jakandjil.com/blog/

Kan inte bestämma mig för om jag älskar eller hatar dessa skor. Jag tror att det är sådana skor som kräver sin kvinna för att bli burna snyggt!

RSS 2.0