Fika

Yes äntligen är biljetten till insparksfesten på Sticky Fingers köpt. Gick på rasten idag med några klasskompisar och köpte. Känns skönt att ha det gjort, och vara garanterad om att man kommer in. Annars så hann jag med allt som planerat. Efter skolan gick (de flesta) tjejerna i klassen och fikade på Kafé Vallgatan. Väldigt mysigt, trevligt och snyggt inrett kafé. En annan bra sak med detta kafé är att det finns långa soffor så att vi alla (13st) kunde få plats vid samma ställe. Jag köpte en mycket god kladdkaka och vatten. Men med tanke på alla trappor som jag sprungit och gått upp och ner för denna vecka på Hvitfeldtska så förtjänar jag den (tycker jag i alla fall). Men imorgon blir det träning ändå. Måste ju kompisera. Vi satt nästan två timmar på kafét fikade, pratade, skrattade och lärde känna varandra bättre. Det var väldigt trevligt och roligt. Får vi göra om. Efteråt träffade jag Linnéa och Nathalie. Vi bestämde att ta bion en annan dag och istället gick vi och kollade lite affärer och lunchade (vid 5 tiden, lite sen lunch kanske hehe). Vi gick även till hemköp eftersom jag bara behövde köpa pappegoja godis (naturgodis för er som inte förstod vad jag menade med det).

På min shopping lista står nu högst upp:

Skinnjacka
Svarta/gråa läder stövlar
Regnstövlar snygga och coola

Höst nagelack
Varm,mysig höst och vinter tröja (fin stickad Polo)


Outfiten för dagen var:

Tommy Hilfliger blå stuprörs jeans
Svart t-shirt från H&M
Svart söt kofta från Soaked in Luxury köpt på D.O (Design Only)
Friis & co scarf (brun/guld mönsrtad)
Svarta ballerina skor från Topshop (inte de bästa i dagens väder, REGN)
Henri Lloyd jacka mörk blå
Svart siden bands diadem


Rut m.fl.

Till hemsidan


Idag var jag tog jag en promenad ner från Hitfeldtska (när skolan var slu för dagen) till alla affärer i stan. Bland annat gick jag in och kollade in (nya affären) Rut m.fl. Jag köpte en halvlång mysig grå stickad tröja för 500kr.  Lägger upp en bild senare. Måste bara ladda kameran först. Jag tycker att Rut m.fl. var en bra och trevlig affär med många olika märken. Ni som inte besökt affären än borde absolute gå dit och kolla in den.

På håltimmen idag gick jag och tre andra tjejer i min klass C, G och M till ett mysigt litet café. Där satt vi och pratade på ute serveringen och lärde känna varandra bättre. Mysigt. Jag köpte en varm choklad och fick smaka lite av M.s goda kladdkaka. Tyvärr glömde jag att köpa biljetter till Sticki Fingers. Jaja man kan inte komma ihåg allt så jag får göra det imorgon istället. Jag måste också komma ihåg att ringa till Linda. Oj detta blev mycket (med allt annat som händer imorgon också) men jag ska försöka komma ihåg allt.  Ska bland annat ringa Susanna också. Var längesedan jag pratade med henne (bästa kompisen sedan alltid). Saknar dig så.

Skoldagen

Idag var förtsa mer eller mindre riktiga skoldagen. Hade lektioner men gjorde inte så mycket, dock. Hade min (våran) förtsa företagsekonomi lektion där vi denna lektionen blev indelade i grupper. Då vi skulle diskutera kring (den hm.. passande) frågan "Varför köper man en väska". Ja ni som känner mig (och läst min blogg) kan kanske förstå att jag kände mig lite träffad. Men till min fördel så hade jag en massa argument till varför man behövde köpa en (eller jaa flera) väskor. Jag räknade ut att jag har runt 30 stycken (hand) väskor. Nästa lektion ska vi få prova på att starta eget företag i gruppen. Vilket jag tycker ska bli roligt.

Jag trivs väldigt bra på Hvitfeldtska Gymnasiet och är stolt över att nu vara en Hvitfeldtare. Början av september har det även ordnats en invigningsspark fest för alla 1:orna på Sticky Fingers. Ser verkligen fram emot det. Ska bli roligt. Nu ska jag göra enda två läxorna vi fått än så länge. Läsa igenom målen för svenskan och ta med tre saker till svenskan som är viktigt för mig. Finns mycket och många så detta kan bli svårt.

Look 25/8

image132

Blir solklart Mary Kate Olsens härligt mysiga höst look. Åh vill ha den gråa stickade mysigt sköna koftan och de bruna remmade skorna. Längtar till hösten när jag ser denna outfit.

Kan sagan bli verklighet?

Det var en gång en vacker prinsessa som en dag räddades från alla faror och rädslor av dröm prinsen. Han tog bort henne från det onda lyfte upp henne på hans vita häst och förde henne hem till hans stora slott, till tryggheten. Där de levde lyckliga i alla sina dagar.

Varför låter det så lätt i (nästan) alla sagor att kunna bli räddad från allt ont och jobbigt av dröm prinsen? När det i verkligheten inte alls är det lättaste att ens hitta prinsen (ännu svårare att hitta dröm prinsen). Hur och var hittar man honom? Kollade på Sex and the city idag där flickorna i ett avsnitt pratade om själsfränder.  De drog den bra slutsatsen att om de inte kunde hitta några killar som kunde vara deras själsfränder kunde de fyra bästa tjejkompisarna vara varandras själsfränder.

I slutet får ändå Carrie sagan uppfylld. När hon flyttar till Frankrike med en man som visar sig vara allt annat än hon hoppats på. Kort sagt van trivs hon i Paris. Hennes Mr. Big tar första flyget ner till Frankrike och räddar henne (tar med henne hem till Manhattan). Jag hoppas att detta även händer i verkligheten. Att alla tillslut hittar sin Mr. Big (även jag). Hoppas att det snarare blir förr än senare.


Stylist

Jag har kommit på ett yrke som jag tror skulle passa mig och som jag skulle trivas med och tycka vara roligt, nämligen Stylist. Och då menar jag kläd stylist som ordna inför en plåtning eller kändis stylist. Det kan nog vara ett krävande, anstängande, stressigt och tufft jobb ibland. Men eftersom jag älskar kläder, skor, väskor, accesoarer, att shoppa, mode, hålla koll på trender och läsa mode tidningar så tror jag att jag skulle klara det. Det blir inte lika jobbigt då om man älskar det man jobbar med. Dessutom tror jag att en viktig sak att tänka när man jobbar som stylist är "att göra det bästa av det man har att jobba med".  Några stora stylister (jag vill ha deras jobb, när jag utbildat mig klart) är namn som:

Rachel Zoe. Klär Keira Knightley, Mischa Barton ,Lindsay Lohan.

Annabel Tollman. Klär Scarlett Johansson

Christina Ehrlich. Klär Jessica Biel, Nicole Richie

Andrea Lieberman. Klär Gwen Stefani

Jessica Paster. Klär Kate Bosworth, Jewel, Jessica Simpson, Kate Hudson

Nicole Chavez har klätt bland annat Rachel Bilson, Kristen Bell, Ashlee Simpson, Scarlett Johansson

Tror ni att jag skulle kunna klara jobbet?

Ny väska

image131

Yes här har vi den nya väskan som jag nämde innan.

50 år !

Igår kväll var det middag hemma hos farmor och farfar som gällde. De firade 50 års bröllopsdag. Tänk varit gifta i 50 år det är ganska länge det. Imponerande tycker jag att man kan hitta en person som man håller ihop med (nästan) hela livet. Undrar när jag ska hitta någon.? Kvällen till ära bjöds det på kräftor och räkor i massor till förrätt. Super gott! Lite kladdigt om fingrarna blev det dock. Efter middagen satte/lade jag och min bror M och mina två kusiner N och F framför tv:n i den stora källaren och kollade på en film.
Min outfit för kvällen blev (efter många velanden fram och tillbaka): min vita babydoll klänning från Zoul , svarta favorit koftan med en liten ficka och rosett på från Soaked In Luxury, svart diadem, svarta nya ballerina skor i svart mocka och svarta små paljetter vid tån och en liten söt rosett. Självklart hade jag även en ny liten väska till (väskoman I know). Köpte den igår (och en massa andra saker, fördelen med att gå på gymnasiet inne istan) den är svart fuks skinn med guld knäppe och ett långt tunnt axelband som man kan stoppa ner i väskan så får man en kuvertväska.

Present

När jag kom hem idag efter första dagen på gymnasiet väntade ett litet paket på mig i köket. Det var från min snälla farmor och innehöll en svart Efva Attling ask. I asken låg ett super fint silverhalsband med en liten berlock bricka med texten Hope. Så gulligt, gillar det jätte mycket. Fick det för att jag inte kunde vara med i Kalmar när hon och några andra familje medlemmar var där och bland annat lyssnade på när min lillebror hade konsert.




Tack Farmor ! <3

Hvitfeldska

Nervös och pirrig är bara förnamnen på hur jag känner mig just nu. Samtidigt som det ska bli spännande och roligt att börja en ny skola (gymnasiet, nu) , nya lokaler och miljöer, nya kompisar ja en ny start faktiskt. Men hjälp går nästan 2 000 elever på Hvitfeldska där jag ska börja och jag känner "bara" ungefär 4 personer av dessa. Även om jag har en gaderob som är överfull av kläder så har jag inget att ha på mig imorgon. Det ständiga problemet. Nej nu måste jag tänka på något annat innan jag får helt panik här. Idag var jag på stan med mamma min. Vi lunchade (lax, oh så gott) , kollade runt i olika affärer, shoppade en del och avslutade med att gå på bio. Filmen På smällen. Den var ganska förutsägbar men väldigt rolig och bra. Absolute se värd. Med stjärnan från Greys anatomy som huvudroll. Nu måste jag gå. Måste hinna fixa lite inför morgondagen och få mycket sömn så jag inte ser ut som en tvättbjörn första dagen.

PANIK

Imorgon bitti klockan 11.00 är det dags för klippning och jag har inte bestämt mig än hur jag ska klippa mig (hjälp, panik). Just nu funderar jag på någon av dessa fisyrer nedan.

image128

image129

image130

Kvällen

Kom nyligen hem från en kväll på Liseberg ( Nrj in the park, konsert). Man kan säga att det inte var helt förvånande att det var så mycket folk där som det var. Med tanke på vilka artister som var där. Det var en väldigt rolig kväll med kompisarna. Saknade en dock. Synd att du inte var där. Samtidigt träffade jag flera som jag inte visste skulle vara där, vilket alltid är trevligt. Jag såg även en person som jag träffade för länge sedan. På en semester med familjen på Gran Canaria ("hemliga" lappen). Tyvärr hann jag inte gå fram och hälsa. Dels för att jag inte kunde komma fram till personen för att folk i mellan och sedan gick personen tidigare. Men annars hade jag en väldigt trevlig och rolig kväll.


Kvällens låt : Here in your arms -  Hellogoodbye


Lissie

Snart bär det av ner till bussen för att åka in till Lissie (Lisseberg) för att kolla på Nrj in the park med några kompisar. Ska bli riktigt kul. Raporterar senare om hur det var. Konsert outfiten består av korta bruna, rutiga shorts , svart t-shirt , guld halsband med vit elefant berlock, svarta strumpbyxor och svarta balleina skor.  Nej nu måste jag gå så jag inte missar bussen. I´m off.

Home sweet home

Så var man hemma istan igen.  I hallen utanför mitt rum står alla mina 20 väskor med kläder, skor och annat. Har märkt att jag verkligen suger på att packa och på att packa upp ska vi inte ens tala om. Har bland annat en väska med bara skor. Till mitt försvar så har jag faktiskt använt allt som jag packat ner minst en gång. Så då är det väl okej, eller? 

Det sorliga med att flytta in till stan igen är att skolan snart börjar. Hjälp! Börjar redan på torsdag, ny miljö, ny skola , nya lärare, nya klasskamrater ja allt blir nytt. Hvitfeldska Gymanasiet Affärsprogrammet here I come. 

Sedan jag kom hem har jag hunnit med att städa rummet (dock inte så noga), rensat gaderoben (oj så mycket som jag inte använt på ett år och som jag absolute inte gillar blir att slänga eller ge bort), druckigt varmt gott nyttigt grön te, ätit torkade aprikoser (toppen bra nyttigt istället för godis) och packat upp. Eller jag borde packa upp men skyller på att klockan är för mycket.  Vilket är en väldigt dålig ursäkt efter som jag sitter här. Får ta och packa upp imorgon istället.

P.S. Jag hittade min Henri Lloyd jacka här hemma, by the way. Tack och lov.

Sen

Det "vanliga" problemet ska in på middag snart hos grannarna, har en gaderob full proppad med en massa kläder men inget att ha på mig. Hjälp. Är som vanligt sen ... nej got to go (får ta det första jag hittar i gaderoben, det är ju trots allt inte mode showen i Paris eller NY jag ska på). Passar på att lägga in en bild på Nicole Richie. Underbar outfit, skulle absolute kunna tänka mig att bära den. Gillar även hennes frisyr. Allt känns väldigt sensommar goes höst.

image127


Stilikonen Rachel Bilson

Söta skådespelerskan Rachel Bilson är inte bara en bra skådis (och söt) hon har även en snygg, söt stil.

image123

Älskar de svarta söta högklackade pumpsen (höstens skor). Som hon snyggt matchar till svart linne, svarta solisar och den delvis svarta väskan. Som är to die for (väskoman var det ja). Mörk blå tajta stuprörs jeans passar alltid. Kort och gott älskar hela hennes outfit. 

image124

Vem sa att stickad mössa inte kan användas till fest? Rachel är super söt med en vit stickad mössa (bra till hösten)  som matchas till en fin vit klänning och svart kort jacka. Läggmärke till skorna, gröna högklackade med öppen tå så att man ser de röd målade tå naglarna. Sticker ut från övriga outfiten och oj så fint. 

image125

Alltid lika söta Rachel Bilson bär här en snygg outfit till solbrun hud, jag inte skulle tacka nej till. Svart silkes blus (lite over size) och vita kortkorta shorts till silver högklackade skor. Märkbart tå naglarna är målade svarta, matchar blusen. 

image126

Sist men absolute inte minst. Rachel (till vänster) har här ännu en to die for outfit. Säger bara Give me ...
 

Underbara L

I torsdags kom min underbara Linnéa hit till Rörö och hälsade på. Hon stannade till idag, åkte för en timme sedan ungefär. Så det blev en tidig morgon. Vi var minst sagt trötta imorse när väckarklockan (som tur var L hörde, annars hade jag nog kunnat sova en bra stund till) ringde klockan åtta. Efter vad som blev en sen kväll. Kollade på älskade Sex and the city, tog en lång promenad (ipoden var så klart med), så var Hanna L med familj här på middag också. Mycket trevligt och alltid lika kul att träffa Hanna (me like you). Tror jag glömde säga detta men gillade (gillar) ditt halsband. Väldigt fint.

Slutsatsen efter middagen blev : Kräftor är gott, men otäcka att äta (hallå de har ju ögon).

Annars så de dagarna som Linnéa var här han vi med att ta flera härliga promenader, handla ärenden i lilla men mysiga Ica affären, se tre säsonger av sex and the city, prata en massa, fika nere vid Café Röröboa, gå igenom min gaderob, mina nya inköp och en massa andra saker. Torsdags kvällen till ära skulle vi vara nyttiga och gjorde en frukt blandning till snacks framför tv:n. Den bestod av äpplen, banan, jordgubbar, melon, päron, mandlar, mörk choklad, kiwi och vindruvor. Väldigt gott och ett bra tips om man vill vara nyttig. Vi måste ses snart igen L. Får höras om måndagen.  Du är underbar.

Försvunnen, 112?

Neeej ... ! Det var igår kväll när jag och L skulle gå ut på en promenad i blåsten som jag upptäckte det förfärliga. Min mörk blåa Henri Lloyd jacka är borta, och jag har ingen aning om var den är (ledsen). Förhoppnings vis glömde jag den hemma i huset i stan. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Tror inte att mina föräldrar blir så glada om vi upptäcker när vi kommer hem (till huset istan) att den verkligen är borta. De är ju inte precis gratis dessa praktiska och snygga jackor. Som för övrigt nästan alla har. Kommer ihåg när jag gick på Hovåsskolan. Om det en dag regnade kom alla (almost annyway) i sina Henri Lloyd jackor de flesta röda eller mörkblå. Lagom snyggt, eller hur (hehe).  Raporterar imorogn när jag flyttar in till stan om någon jacka hittades eller ej. Annars får jag väl sätta in en annons i tdiningen under SÖKES eller ringa the alarm 112. Kan man göra det? Tror att det är tvek på det, men men.


Ida Sjöstedt

Dessa söta kläder kommer från svenska Ida Sjöstedts kollektion. Åh vill så ha en av varje.

image115    image116

image117    image119  

Klippa mig, how?

Tisdag nästa vecka är det dags (äntligen) bokat och klart nu, för en klippning. Men hur ska jag klippa mig? Antingen så toppar jag bara, och klipper upp lite. Eller så funderar jag på att testa något lite nytt. Kanske frisyr á la Mischa Barton.

image113

eller kanske Nicole Richie frisyr

image114

Badkruka

Igår kom efterlängtade Frida hit till Rörö på besök. Det var väldigt länge sedan som jag träffade henne så det var väldigt roligt. Vi tog en lång promenad och sedan satte vi oss på våran lilla byggställning och pratade om allt som hänt och inte hänt i våra liv.

Idag denna vackra, härliga, sommriga dag ägnade vi den mesta tiden vid beachen. Jo till och med jag badade denna dagen (för er som inte visste det så är jag en badkruka). Jag kan inte påstå att jag tyckte att det var skönt, men efter ett tag så kändes det okej. Kan ha berott på att jag tappade känseln i mina ben men ändock. Tog till och med några simtag innan jag gick upp, la mig en stund på bryggan för att torka och bli varm igen. När Frida sedan hade badat klart (jo hon var nere och trivdes i vattnet mer än vad jag gjorde) tog vi våra saker och la oss på ett berg i närheten och solade ett tag. Bara drygt en timme, dock. Det var förvårnandsvärt många fransmän och fransyskor på beachen, by the way. Men de var väldigt trevliga. När de gick förbi oss sa de Hej (på svenska ja) på ett sätt som om vi redan kände varandra (eller i alla fall visste vilka den andra var). Vilket kändes trevligt.

En onödig sak. Men jag och Frida kom på något sätt in på Astrid Lindgrens sagor och böcker. Jag kom fram till att av alla hennes underbara böcker som hon har skrivit (som sedan blivit film många av de) gillar jag absolute mest Madicken, Saltkråkan och Alla vi barn på/i bullerbyn.

  


Världens bästa Farmor

Måste bara skriva detta. Min underbart gensrösa, snälla gulliga farmor ringde för några timmar sedan hemkommen från kalmar. Där hon bland annat hade varit och tittat på när min lillebror hade en konsert. Eftersom jag jobbat och så kunde inte jag följa med. Därför ringde farmor mig för att berätta att hon hade köpt en fint smycke rättare sagt ett halsband till mig. För att jag inte hade kunnat vara med nere i kalmar. Hon berättade att det var en "bricka" hängade på halsbandet, med ordet HOPE.

Tack Farmor för att du skämer bort mig och för att du är snäll, gullig, generös ja helt enkelt världens bästa farmor.

Söndagens look

image111

Vet inte vad det är med denna outfitten på Misha Barton men jag gillar den verkligen. Så sommrig men samtidigt höstinspirerad. Give me.

Slutet gott allting gott ... ?

Denna gråa mulniga dag finns det inte mycket att göra. Speciellt inte när man är ute på en liten ö. Så däför hamnde jag här i soffan framför datorn. Patetiskt? I vilket fall som helst såg jag precis sista avsnittet på min Sex and the city box (love) ännu en gång. Oh jag hoppas och önskar att alla tillsist träffar och får sin Mr. BIg. Frågan är nu bara när, och vart?

image112

Annars händer det inte så mycket idag. Är som sagt ute på sommarstället på lilla ön Rörö. Idag är det bara jag och pappa min här (resten av familjen kommer imorgon). Så idag blir det en pappa/dotter dag. Kanske åker ut med båten en stund senare. Men nu först ska jag städa och packa upp. Så att det ser fint ut när efterlängatde F kommer hit imorgon. Det var länge sedan vi träffades så det ska bli väldigt roligt.

Sedan tror jag att jag ska baka fullkorns kadermumma scones och göra gott varmt grön te, till lunchen. Nej nu får jag gå, så att det blir gjort.


Shoppat

Som jag sagt tog jag en liten shopping tur på stan efter sista dagen på jobbet. Skönt att inte behöva gå upp så tidigt på mornarna och härligt att kunna vara ute och njuta av det fina vädret. Samtidigt är det sorgligt, jag kommer sakna arbetskamraterna (känns konstigt att använda det ordet, men det stämmer faktiskt nu). Självklart kommer jag att gå dit (kanske efter skolan) och hälsa på. Men tillbaka till rubriken. Här kommer några bilder på vad jag shoppade. 

 

Shorts från Zara 



Ballerina skor från Topshop

 

Två t-shirtar från H&M (en svart och en mörk grå)



Mysig grå kofta från Gina Tricot 

Yes budget shopping var det ja. Förlåt för de dåliga bilderna. Jag är ingen fotograf men man kan ju försöka i alla fall.

  

Älskade Ikea

I veckan var jag på älskade underbara Ikea med mamma. Som vanligt hittade vi mer än vad vi planerat att köpa. Och kassarna blev fyllda med en massa olika fina och roliga saker. Jag hittade bland annat, en rosa mysig filt, två vita trä korgar och dessa tavlorna (fotografier av Paris).





    

SMS

Nu blev det lite roligare här i receptionen. Sitter och sms:ar M. Som tyärr inte är hemma nu.



Hittade ,by the way,  denna sköna bild på Jessica Alba på beachen. Åh ser så underbart ut. Vill också kunna vara på en härlig beach nu.


En solig torsdag

Trots att det är en solig torsdag och jag helst hade velat vara på sommatsället, solat eller suttit på ett ute café med kompisar så sitter jag istället här inne på kontoret framför en dator. Synd men sant. Jobbar man så jobbar man. Var nära på att ringa in och säga att jag var sjuk imorse så att jag kunde ligga ute och sola (och så) hela dagen (önsketänkande). Men man ska vara ärlig och om man har ett jobb ska man gå till det, inte ljuga inte. Sen jobbar min pappa hemifårn idag också så hade inte fungerat i alla fall.
Som tur är var jag precis ute och köpte mig en Soya latte på Espresso House (en stor) och i eftermiddag ska jag åka till älskade Ikea med mamma, so I will survive. Dessutom är detta min näst sista dag på jobbet. Lite sorgligt men ändå skönt. Hoppas att det fina vädret stannar kvar bara.

Skönhet (en)

Åh vad lycklig jag var när jag och min familj + farmor var på Disney World i Florida (jag var 6år gammal). När jag gick in i, vad jag tyckte var en enorm, affär som endast hade prinssessklänningar. Mina föräldrar sa att jag kunde få välja vilken jag ville ha. Efter många funderingar och mycket tänkande valde jag Skönhetens guldiga klänning.

Menmen nu var det inte den Skönhet (en) jag skulle skriva om. Utan hade tänkt skriva om lite skönhets tips och även trender inför hösten.

Lila Nagelack inför hösten. Våga prova något nytt och spännande. Mörk lila är en säker färg i höst, varför inte även på naglarna? Jag ska absolute införskaffa ett snyggt mörk lila nagelack. Och även plagg som jag kan matcha till.

Elisabeth Arden Eight Hour hand kräm. Kommer tyvärr inte på det exakta rätta namnet på krämen nu. Men jag har den och använder den flitigt. Super bra för torra händer. Händerna blir mjuka och lena som baby skin.

Helen Rubenstein ansikts kräm. Okej kanske lite dyr (kostar drygt 600 kronor) men man använder inte så mycker varje gång och den är värkligen otroligt bra.



(kommer mer en annan gång, senare)

Konstig dag

Inte nog med komentarerna även dagens Göteborg väder har varit minst sagt konstigt och omväxlande. Lunchen bestod av en Kycklingsallad på underbara mysiga Fröken Olsson. Var där med Hanna. Bakom oss satt två stycken den ena läste och den andra satt vid en lapptop. Jag och Hanna (kanske mest Hanna som kom på det men jag håller med) kom underfund med att det hade varit så myigt att efter skolan gå till Fröken Olsson med nån / några kompisar och sitta där och plugga. Det är verkligen ett café som man kan sitta länge på. Även om det är relativt stort är det väldigt mysigt. I think.

När jobbar dagen var slut kom mamma min (L) upp till kontoret. Vi skulle gå en stund på stan shoppa och så klart fika (hallå, det är ett måste). Hittade många fina saker men köpte dock inget idag. Får som sagt bli en shopping eftermiddag på fredag också. No more impulsköp för min del (ska försöka i alla fall). Det är bara dumt. Man ångrar sig bara efteråt. Fast ibland är det svårt att hålla sig.

Komentarer

Sitter på golvet, eller rättare sagt på min rosa matte, i mitt mycket stökiga  rum (som enligt F är så rosa att det inte går att drömma mardrömmar här, hihi).  Med en Chai Latte (första gången jag provar, blir absolute en ny favorit), med soyamjölk (är laktos intolerant) brevid mig på bordet. Brevid mig på golvet ligger en hög med modetidningar och en stor halv uppackad väska. Ja jag vet, jag erkänner jag är dålig på att både packa och att packa upp. Funderar över vad jag ska shoppa av alla fina saker som jag hittade inne istan idag. Får nog bli en shopping dag på fredag också. Om det är  någon som inte har listat ut det vid detta laget så ÄLSKAR jag att shoppa.

När jag var ute på stan (i ös regnet) och gick, utan regnjacka eller paraply (yes jag blev minst sagt väldigt blöt)  fick höra flera komentarer (om mig) av främlingar. Vet inte hur jag ska tolka de eller hur jag ska ta det. Blev förvånad av att höra de. Men på något sätt ändå uppmuntrad, glad. Två unga killar jag gick förbi sa Hon var en söt, nätt sak (vet som sagt inte hur jag ska tolka det, possetivt vs. negativt bli glad vs. ledsen). När jag stod utanför Fröken Olsson och väntade på en kompis (Hanna som jag skulle lunha med) gick en "metro" kille, med metro kille menar jag en kille som går runt och delar ut metro tidningar gratis (tror han var 19-20 år gammal) förbi. Förts sa han What a gullig tjej när han gick förbi mig (samtidigt som han sneglade på mig). Sedan vände han och kom tillbaka. Då började han prata med mig. Tror han försökte starta en konversation :

Metro kille: Är du ledsen, du ser inte så glad ut.
Jag: Tittar förvånat upp, höll på att läsa ett sms. Nejdå jag är inte ledsen, lovar.
Metro kille: Okej så bra då. Men är du säker? Allt är bra? Väntar du på din pojkvänn? Men så har han inte kommit?
Jag: Allt är bra. Hehe nej jag väntar på en kompis. Hon kommer snart.
Metro kille: Annars får du ringa henne, vetdu.
Jag: Jadå.
Metro kille: Ger mig ett kort. Gratis kort på ett gym. Men du då får du en till som du kan ge till henne. Gymmar du ibland eller?
Jag: Jaa det gör jag allt.
Metro kille: Det är bra. Ger mig ett leende och sedan går han igen.

Hm.. lite rolig kille den. Vet hur det ska tolkas heller. Om det var bra eller dåligt.

Senare på dagen när jag var ute på stan, fick jag två busvislingar (av två unga killar). OBS när jag skriver unga i detta inlägg menar jag mellan åldern 17-19. Bara så att ni inte missförstår mig.

Vet inte om det var min söta klänning (som jag också fick många komentarer om idag, om hur söt och fin den var), gucci parfymen jag hade på mig idag eller vad det var som gjorde att jag fick alla dessa komentarer. Har faktiskt svårt att tro på alla komentarerna. Därmed också svårt att riktigt kunna ta de till mig (litar inte på de). Bättra på självförstoendet och självkänslan var det ja.

Stilikonen Nicole Richie

Ja en av mina stilikoner är Nicole Richie. Tänkte däför lägga ut några bilder här på några snygga outfitter på henne. Titta och inspireras.

image96

Här i en snygg paljett mini klänning. Med matchande svarta högklackade skor och svart väska. 

image97 

Snygg rutig "hatt". Fungerar bra till hösten hatt + röd rutiga mönstret. (Älskar väskan, btw resten av denna outfitten också)

image98

Avslappnad vardagsoutfit. Grått + strumpbyxor = stora trender till hösten.

image99

Invistera i en skinnjacka till hösten som Nicole.

image100

Inför hösten köp (eller varför inte göra själv) en stor/lång stickad halsduk. Svarta lackade (pumps) är ett bra köp inför hösten.


Hoppas att ni fick lite insperation. Komentera gärna om vad ni tyckte.


Lördagen

To day har jag först och främst vilat ut. Var ganska väldigt trött efter två veckors pendlande och jobbande. Har gått upp 5.30 varje morgon och jobbat i 8 timmar sedan. När jag ätit klart frukosten, dushat and so tog jag på mig min nya bikini för att gå ut lägga mig på en filt och sola. Åh äntligen lite sol i alla fall, skönt. Om ni inte har förståt det redan så älskar jag att sola, hihi! Men tyvärr var det inte så väldigt varmt idag tycker inte jag dock. Dessutom blåste det en del. Så det var inte såå härligt att ligga och sola idag, tyvärr. Fast å andra sidan så är jag en männsika som verkligen gillar värme så det måste vara minst 25 grader (och inte blåsa för mycket) för att jag verkligen ska trivas och tycka att det är varmt. Ja du gissade rätt jag älskar att åka utomlands till varma länder.

Dagens outfit: Ny shoppad grå stickad halvlång kofta
                           Svart linne
                          Vit kort kjol med blommönster
                          Ny shoppat halsband guldkedja med en vit elefant berlock
                          Svarta ballerina
                          Håret är uppsatt in en halv slarvig ballerina knut


Jag får nog fota denna outfit sometime, låter konstigt när jag skrev det. Men det är faktiskt en hyfsat lyckad, I think.

Shoppat

Detta var det jag fyndade i veckan (jag shoppade lite idag också, kommer bilder på det senare).

image94




image95

Second Hand

Faktiskt så har jag börjat gillar, eller i alla fall inte tycka illa om second hand. Självklart beror det helt på var man köper och vad man köper på second hand. Men det går absolute att hitta fynd. Titta bara på Sienna Miller som fyndat denna väst på second hand. Som hon använder snyggt till denna snygga, avslappnade, rockicka, street chica stil.

image93


Aora

Just nu känner jag att min aora (hur det nu stavas) är på topp. Imorse hjälpte jag en mamma att bära av barnvagnen (med en så söt bäbis i) från spårvagnen. När jag var ute och gick ärenden på stan (för jobbet) höll jag uppe dörren och annat för flera människor. Yes idag skiner aoran och glorian inte med sin frånvaro, hehe. Nu ska jag snart gå upp till köket och äta lunch. Det blir lax sushi som min snälla pappa precis var ute och köpte åt mig. Sedan ska jag gå ut på stan en stund shoppa lite och promenera i detta underbara väder. Märkte dock att detta var fel dag för att ha tajta stuprörs jeans och svart t-shirt, menmen. Lets hope att det fina vädret stannar kvar. Då ska jag sola ocg segla och bara ha det underbart bra ute på öarna.  

Solbrännd ... not

Läste nyss Hanna L :s blogg (http://kites.blogg.se , passar på att göra lite reklam hehe, btw) där hon nyligen skrev att hon hade blivit solbrännd. Ajaj inget roligt alls. Men nejdå jag är inte avundsjuk alls på att jag inte fått någon bränna eller brännt mig (vilket jag i och för sig aldrig gör när jag solar i Sverige, men ändock). Varför skulle jag vara avundsjuk jag får ju vara inne istan varje dag, shoppa på lunchen, äta lunch på lyxiga fik och resturanger och jobba = tjäna pengar. Så, så illa har jag det faktiskt inte. Fast jag ska inte ljuga visst längtar jag till helgen (hoppas på fint väder) då ska jag sola, segla, kanske vindsurfa och åka till Hönö. Sedan har jag snart en och en halv veckas semester, innan skolan börjar weeiii.

Farfarskoftan

image92


Sensommar trenden, me like. En stor grå farfarskofta med en vit skjorta under och högklackat till. Väldigt snyggt att vara bar bent under också. (Denna bilden kommer ifårn Stella McCartneys höstvisning).


Grått

I höst kommer vi att få se mycket grått i affärerna (det ska gärna vara stickat också). Vilket jag är glad för. Det innebär att två av mina favorit klänningar kommer vara helt rätt att bära (färg mässigt anyway). 

 

RSS 2.0