Gulliga!

image6

Så gulliga de är Jessica Simpson och hennes nya  sångande kille John där de går hand i hand på gatan! Jag vill också hitta en sån söt, underbar, omtänksam coh snäll kille  (tänk seth i oc) att hålla handen, hitta på roliga och mysiga saker tillsammans med, som bryr sig om mig, tgar hand om mig och får mig att känna mig utvald, speciell och behövd. Var hittar man en sån? Om någon skulle veta detta får ni gärna medela. Hoppas nu att det håller mellan de två (J&J) vilket det ser ut att göra.

Härlig solig vår dag!

Vilken underbar det varit idag, iallafall väder mässigt. Idag var jag ute på en härlig promenad med lilla hunden på morgonen, sedan tog jag några tidningar (senaste elle, cosmopolitan och VR dessa tidningar är by the way väldigt bra! Men tillbaka till saken) satte på musik och satte mig ute i trädgården på en stol. Helt underbart skönt! Efter en stund fick jag gå in till köket för att hämta ett stort glas vatten. Det är förövrigt ett bra och enkelt knep mot torr hud. Man ska dricka två liter vatten per dag, ett pluss är om man dricker ett stort glas vatten det första du gör när du vaknar på morgonen. Annars har jag inte så mycket att berätta om dagen mer än att min pappa kom hem idag, welcome home! Han har varit borta två veckor, in buissnes. Jag fick en fin ljus rosa pike, marco polo av honom. Älskar den mjuk och skön att ha på sig kan ta kort på den senare och lägga upp den här på bloggen.

Outfit!

image5

Rachel Bilson i en svart kort klänning så söt. Give this outfit to me now!

Snart bär det av!

Jaaa! Snart bär det av till Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto Rico, Design Hotel. Gu vad jag längtar få sola och äta hotell frukost och middag ute på resturanger varje kväll = jag älskar! Men innan vi åker ska jag hinna med att shoppa lite inne istan, imorgon gör jag det. Måste köpa bikini, solglasögon, sommarskor, sommarkläder (klänning m.m.) och så har jag ricktagt in mig på ett guld armband med många berlocker på Raglady. Andra affärer jag planerat att besöka är Topshop, NK, Gina Tricot, Pink, H&M, Twist and Tango, MQ , scorett och en del andra Jag ska även lägga upp min svarta tubklänning och självklart skriva packningslista innan planet går på onsdag. Hjälp tror inte jag kommer överleva, planet lyfter typ halv 6 på morgonen, vilket betyder att jag kommer behöva gå upp hur tidigt som helst och därmed gå och lägga mig väldigt tidigt. Sen tror jag inte att butikerna eller cafét på flygplatsen är öppet så tidigt så jag kan inte köpa min tidning, latte eller te som jag annars brukar göra där.  Sucksuck men jag ska inte klaga jag får ju iallafall resa iväg. Just det ja måste komma ihåg att köpa godis innan det bär av, de har bara inte något gott eller normalt godis i utlandet. Lakris har de inte heller som är så gott och fräsht.

By the way kom på att snart är det påsk, inget påskägg för mig detta året. Lite sorgligt, men jag kanske kunde köpa ett påskägg här hemma och ta med mig. De firar ju inte påsk på Kanarieöarna.

Nu ska jag leta lite bilder, skriver mer senare. Kramar 


AjAj

Min morgon blev en ganska häktisk morgon: Först låg jag kvar i sängen lite extra länge, sen in i köket och tog ett äpple och en kniv. Hittade bara en kniv jag kunde använda den är dock väldigt vass. (ja ni som känner mig kan nog gissa vad som hände mig). När jag skulle skära äpplet skar jag mig i tummen. Inte så lite heller det blev ett ganska djupt jack. Jag skyndade mig till diskohon och höll tummen över och tryckte ihop det med andra handen. Skrek sedan på mamma som kom skyndandes ner för att hjälpa till. Jag kände att jag höll på att svimma ( jo jag har svimmat tre gånger på ofentliga platser så jag vet hur det känns att svimma) så jag la mig ner på golvet med benen upp i luften. Sedan fixade mamma med papper runt och tryckte så att det skulle sluta blöda, sedan plåster på och nån speciell tejp. Jag fick ligga där¨på golvet ett tag innan jag kunde resa mig. Och sedan skjutsade min snälla mamma mig till skolan, jag kom  försent ändå. Men jag behövde iallafall inte gå hela vägen med min skadade tumme. Tack så  mycket mamma <3. Jag har märkt att man faktiskt behöver vänster tummen till ganska mycket ändå, nu när jag inte kan använda den till nått. Men nu måste jag plugga.


Härlig helg!

Hade en underbart härlig helg. Var på mitt sommarställe på lilla mysiga ön R. I går satt jag ute på en klippa där, vid havet och solade och läste en bra bok (gossip girl in english).  Hur härligt som helst varmt, vindstilla och hörde havet klucka mot klipporna. Svenska skärgården är nog det bästa ställe att vara på, på sommaren och våren. Just nu längtar jag bara så mycket till sommaren. Inte behöva ha jacka eller tjocktröja, bada, ha grillkvällar med kompisar , sola  och äta glass och allt annat som hör sommaren till.

Tips för torra läppar och ont i halsen

Pratade nyss med en kompis på msn, hon frågade om tips för torra läppar och ont i halsen. Kom på att det kanske skulle vara bra att skriva detta här. Eftersom jag är ganska så erfaren på detta område. För torra läppar rekomenderar jag lip butter från body shop, finns i en massa olika goda smaker. Just nu använder jag själv detta i smaken mango (den fetare variationen) och ett i smaken melon (i den mindre feta variationen), mycket bra. Ett annat bra tips till torra läppar som jag har är hederlig idominsalva. Budgetvänlig och bra. En VARNING dock, ta inte för mycket! Då blir dina läppar allt för vita och det vill ingen ha. Lagom är alltid bäst. Konstigt föresten att det bara är här i Sverige som vi har detta ordet, Lagom, det är ett väldigt bra ord som alltid kan användas. Men tillbaka till saken nu. Nu var det tips till ont i halsen en bra sak är att dricka mycket te, ett extra pluss är att dricka grön te nyttigare än annat te. Att äta starka halstabletter kan också hjälpa beror dock på vilka halstabletter det är. Äta choklad är också bra för ont  halsen. Det är lite olika för person till person men jag tycker att det funkar bra. Suger man på chokladen så den smälter mjukar den upp i halsen. Vill man vara nyttigare väljer man mörkare choklad men jag vet dock inte om den smälter lika bra i munnen som marabo mjölkchoklad. Men testa kan man ju alltid göra så klart. Hoppas att tipsen ska kunna vara till lite hjälp.
Nu måste jag fortsätta plugga spanska glosor och so prov till imon. Caio

Väskoman?!

Okej, jag erkänner är nog en väskoman. Försökte räkna ut hur många väskor jag har men tappade räkningen när jag hade kommit upp till 20. Idag köpte jag en ny väska, vet att jag kanske inte behöver en men det var kärlek vid första ögonkastet. En svart i  "skinn" mellan stor, lite avlång  från Friis & co. Jag hade tur för det var den sista de hade av den väskan, lucky me. Man kan ha den till allt och vida (nästan) alla tillfällen. Okej, om ett tag kommer jag troligen vilja ha en ny väska ändå och säga att denna inte duger menmen.  

Idag har jag också hunnit med att vara duktig och pluggat en hel del till proven på onsdag och torsdag. Sen har jag varit på konsert också, det var min duktiga lillebror magnus som spelade. Han spelade även solo, klarinett polkan. Väldigt duktig var han, stolt storasyster. Mamma och jag hade köpt en fin liten orange blomma i en svart/vit mönstrad vas som var fint inslaget i nått som jag inte kommer ihåg vad det heter, som han fick av oss och lilla mormor (som också var med på konserten) när han spelat klart.  Om någon undrar varför jag inte varit iskolan idag så beror det på att vi har haft studiedag idag och även imon. 

Kan för skoj skull berätta hur min outfit såg ut när jag gick på konserten ; Hade mina Tommy Hifliger jeans (blåa, stuprör och ganska tajta storlek 24) en vit söt t-shirt (med puffärmar och två små knappar upp till i brons färg, svårt att förklara den men söt är den iaf) min svarta soaked in luxury kofta (med en söt liten rosett på fickan) min Friis & co scarf (brun med guld mönster) mina svarta ballerina skor , min nya svarta väska från Friis & co och min svarta korta dun jacka.

Mer Självkänsla!

För ett tag sen var jag på en otroligt bra föreläsning med Mia Törnblom. Den handlade om självkänsla. Innan jag fortsätter att berätta vad som sas måste jag bara ge berömm till Mia som var en fantastisk föreläsare rolig men ändå seriös. Nåväl jag ska inte skriva allt bra som hon sa, isåfall får ni gå på föreläsningen själva om ni vill veta mer eller köpa hennes senaste bok, som jag rekomenderar varmt. Men en bra sak som hon sa var att ofta om man blir bedd att säga kanske 5 saker som man är bra på svarar man ; "Hmm.. ja jag är bra på att ... men det är klart inte lika bra på det som ..." Varför säger man så? Det är bara dumt! Ja menar det var ingen som frågade om man var bäst i världen på det, eller ens om man var bättre än nån annan på det utan bara vad man själv tyckte att man var bra på. Många av oss jämför oss ofta med andra människor hela tiden, vad det än handlar om. Detta är inte bra för vår självkänsla och det är något vi måste sluta med att göra!


Nu är det dags för mig att avsluta. Sov gott alla!
P.S. Köp och läs Mias senaste bok!

Gammla minnen

Var väldigt duktig och städade i lådorna här i mitt rum (tycker jag själv var duktigt hehe). Hittade en massa gamla saker dagböcker m.m. Ska inte avslöja vad det stog i dem men kan berätta en annan sak som jag mindes när jag rotade i allt jag hittade. Mitt första lågstadie disco. Ojoj vad roligt det var. Och vad liten man var, när jag skulle köpa godis så nådde jag kanppt upp til disken. Det var 6.orna som höll i discot och jag kommer ihåg att jag fått en tia att handla godis för. Men jag var sp blyg och tyckte att 6:orna var så stora att jag inte vågade säga vad jag igentligen ville ha. Så jag räckte bara fram tian och pekade på "röda racerbilar" de kostade en krona styck så jag fick tio stycken. Men det var ju engentligen inte vad jag ville ha så jag delade med mig av dem till två kompisar eftersom jag inte orkade äta upp alla. Haha vad söt man var när man var liten. Önskar att man kunde bli liten igen, allt var så mycket lättare då. Jaja önska kan man ju alltid. För övrigt gjorde jag och sa många roliga saker när jag var liten. Står sammlat i en liten rosa bok som min mamma skrev i när jag var liten. Tillexempel sa jag när jag var 4 år gammal när någon frågade hur gammal jag var stolt ; "utan tummen" och visade fram ena handen med tummen ned vikt. Som sagt många roliga, konstiga, gulliga och söta saker gjorde och sa man när man var liten.


Full plannerad helg

Denna helgen är helt full planerad redan. Imorgon (fredag) blir det shopping i stan med S. efter skolan. Hoppas på att hitta många fina saker att köpa. Ska leta efter vår jacka, vår skor, t-shirt med tryck (okej, jag vet att jag redan har men vill ha en till) så ska jag leta efter chanels svarta metallick nagellack och pärlor för att göra eget halsband (älskar att pyssla, speciellt att göra egna halsband och andra smycken och designa egna..). Sen på kvällen ska jag ha mysig hemmakväll och umgås med familjen. Sista kvällen tilsammans innan min pappa åker till Indionesien i två veckor ( bara lite avundsjuk på det,han ska flyga i fint stort lyx plan, riktigt varmt där och skönt han ska ju iochförsig jobba där men ändå). På lördag blir det släktkalas hos kusinen F. Är lilla M som fyllt år (grattis)! Ska bli trevligt. Sedan på söndag ska jag nog ut till sommarstället på lilla ön, träffa lite folk där antagligen och om jag har tur är mitt nya underbara rum klart där nu! Så himla fint , love it. Måndag kväll ska lillebror min ha konsert så då ska jag nog dit och lyssna. Han ska spela solo dessutom så, känns lite viktigt att vara där. På tisdag ska jag och lilla mamma till Ikea (när jag var i singapor såg jag by the way en ikea där, hehe kändes lite konstigt faktiskt). Åh gud vad jag älskar att gå runt på Ikea! Så kul, verkligen! Just det jag har studiedag på måndag och tisdag därför jag kan åka till Ikea och så då. Sen måste jag nog plugga lite också har två prov nästa vecka (so och matte, whish me luck). Så måste jag hinna träna lite också. Nya tränings shemat är dans tisdag och onsdag, 50 situps varje dag (kanske inte riktigt varje men nästan) 50 utfall varje dag och ut och springa eller powerwalka när vädret tilllåter. Och så blir det gymmet nästan två gånger i veckan (på gympan i skolan) då ska jag vara riktigt ambitös och verkligen anstränga mig ordentligt. Sen har jag även bytt frukosten nu blir det ett äpple eller nektarin ( eller vad det nu heter) varje morgon, riktigt gott.

Mitt blivande nagellack

image3

I min Ipod just nu

  • Sobre - Hora "you took my breth away och jag vill aldrig hämta den"
  • Brian Adams - Summer of 69 (ger sommarkänslor längtar så till sommarn. Om man lyssnar tillräckligt mycket kanske det blir sommar fortare, or not önske tänkande)
  • Nelly Furtado - Give It To Me
  • Patrick Park - Something Pretty ( så fin låt)
  • INCU - You´r my sun (underbar)
  • Gym Class Heroes -  Taxi Driver ( härlit minne, satt i vårsolen med H. på en bänk)
  • Sugarcult - Pretty Girl (The Way) bara för att den är så bra
  • Plain White T´s - Radios In Heaven (begravningslåten!?)
  • Plain White T´s - Hey There Deliah

Okej listan kan göras betydligt längre men detta får räcka för nu. Kan göra fler senare i så fall.


Melodifestivalen Finalen

Så var det dagen efter den stora melodifestivals finalen, då kommer den vanliga fråga: Var det rätt låt som vann? Det är ju upp till var och en att tycka men jag tycker absolut att The Ark var bra och rätt att de vann. Men jag hade faktiskt ingen favorit detta året, kan bero på att jag inte kunnat se alla delfinalerna heller. Har inte varit hemma alla lördagskvällar. Nu får vi hålla tummarna för de i Finland senare i vår och hoppas att det går bra för de.

Morgondagen

Kom hem för bara nån halvtimme sen, tog en promenad till Gotheborg (godis affär). Där jag självklart köpte godis till imon, ska nämligen kolla på en långfilm i skolan på eftermidagen. Det kräver att man har godis med sig så nu är jag full laddad och redo för film time i skolan. Efter skolan ska jag och pappa min åka färjan ut till sommarstället på lilla ön R, där vi ska vara i helgen och ordna med mitt nya rum där som nästan är klart. Weeiii... På vägen ut dit ska vi köpa sushi, som vi sen äter väl därute till middag. Älskar sushi både super nyttigt och väldigt gott, desutom väldigt roligt att äta med pinnar svårt men kul. Har faktiskt lyckats lära mig äta med pinnar. Det var min vana pappa som lärde mig detta nödvändiga. Visste ni föresten att man inte äter med pinnar i thailand utan med gaffel och sked !? Hehe intresant va? Intresseklubben antecknar...not

Idag fyller min pappa förövrigt år så snart kommer farmor och farfar ner på middag, blir lyxig lax-tallrick. Så nu måste jag sluta.
(märkte att jag har nämt min pappa ganska mycket, kanske ser lite konstigt ut men han fyller ju bara år en gång om året så jag bjuder på det)

Sommarjobb

Äntligen fick jag reda på om det bidde nått sommarjobb denna sommar för mig eller inte.  Men nu fick jag iallafall meddelandet igår av pappa min när han kom hem att jag fått sommarjobbet. :) Det är på hans företag, som ligger inne istan. Vet dock inte vad jag kommer få göra där kanske sitta i receptionen och svara i telefonen när asien folket och annat folk ringer. Men men det blir säkert roligt i-think. Tack Linda föresten som  bestämde att jag fick sommarjobbet, uppskattas! :)

Panik morgon + dagen kort och gott

Imorse när klockan ringde vid tio i sju, fick jag för mig att klockan var tio i åtta. Vilket fick mig att få total panik eftersom jag började nio idag och behövde alltså gå 20 över åtta. Så jag flög upp ur sängen sprang in i badrummet borstade tänderna, tvättade ansiktet och tvättade håret. När jag sen kom in till köket fick jag se på klockan på mikron att den inte var mer än fem över sju, jag tog tre djupa andetag och andades ut över att jag inte behövde stressa utan kunde ta det hur lungt som helst.
Annars har dagen varit bra, hade tre prov idag engelska muntligt nationellt, no kemi (typ oförberätt prov) och musik teori prov. Tycker faktisk att det gick bra för mig på alla tre så jag är nöjd, känns skönt. Hela denna veckan har varit väldigt lugn bara de vanliga läxorna (språk, so m.m) och ett prov.
Senare i dag ska jag på dans, inte varit där på två gånger så det kommer nog bli lite svårt menmen jag över lever nog. Det ska bli kul att få dansa (gjorde jag ju iochför sig igår med men..) och träffa alla igen. Speciellt L <3

Välkommen!

Så nu har jag äntligen ordnat en ny blogg! Hoppas att denna ska  bli ännu bättre på alla sätt och vis. Jag har verkligen saknat att inte kunna blogg på så länge, men men får ta igen allt nu. Nu har jag ju dessutom precis fått en ny egen lapptop på mitt rum som jag använder, kan det bli mycket bättre än så? Detta får räcka för denna gången, hoppas ni kommer uppskatta den nya bloggen.

RSS 2.0