Vååååår

Yes, äntligen är våren här. Helgen började überbra. Fredagen ägnades åt träning med H, vi uthärdade 90 minuter spinning. H hade trott att det var 60 minuter spinning och hade bokat in oss båda men när vi kom ner fick vi höra av A att det var 90 minuter special spinning denna dag. Åh tack för den H, sa jag. Men det gick ju bra trots allt vi överlevde och kännde oss riktigt duktiga efteråt. Blev en lång dusch och lång bastu efteråt.

Denna lördag tillbringades först med en promenad längs Linnégatan, Haga och Vasa med LW i vår solen. Små affärerna runt dessa gator är helt underbara med Nolita, Odd Molly, Hunky Dory och många andra fina märken. Mycket roligare än att gå runt på NK måste jag säga. Hittade dessutom Polo Ralph Lauren kuddar som jag blev kär i. Vill ha en egen lägenhet att inreda nu,nu.

Snart blir det av på släktmiddag som efter följs av en kväll hos underbara LA!

På väg mot solnedgången?

Jag vet inte vad jag tror på. Finns himlen, finns det ett liv efter detta? Allt jag vet är att jag tror på att det inte slutar här och nu, jag tror på en fortsättning, en ljus fortsättning, en fortsättning precis som att en våg efter följs av en annan våg, kanske en finare oxh större våg. 

Detta har varit en annorlunda, oväntad, konstig och kännsloladdad dag. I mitt huvud har det rullat runt tankar och frågor som hur ska man känna? hur bör man reagera? vad är förväntat av mig i denna situationen? vad bör man säga och vad bör man inte säga?

Det känns skönt att kunna tänka på att det kanske är till en fridfull, ljus solnedgång det leder. Att det följs som en våg.

Tack för att mina älsklingar finns där för mig idag!

Spring

Solsken, 22 grader (i solen), fågel kvitter, solisar, filt, kaffe, musik. Yes det är äntligen våren som är här! Och denna gången hoppas jag verkligen att den är här för att stanna. Just nu sitter jag i min trädgård och pluggar.  Men det är just solsken, 22 grader, fågelkvitter, solisar (på), filt, kaffe och musik som gör mig sällskap. Kan man få en bättre pluggdag?

Keeper



Efter att ha pratat med Hanna F om hur jag skulle göra har jag bestämt mig för att behålla denna Odd Molly blus som jag köpte förra veckan. Jag var rädd för att den skulle bli för barnslig. Men då påminde Hanna F mig om hur snygg den kommer vara till sommaren till solbrun hud och "så har du coola jeans och mycket armband till så blir den inte barnslig". När detta var sagt blev jag såld. Denna blusen blir en självklar keeper! 

.


"Trendiga tygpåsar"

Jag hoppas att det inte är någon som har missat att läsa om vårt företag, Futurebag UF, i GP denna dag. På fredags morgonen innan "Våga vara egen" mässan på Svenska mässan öppnade för allmänheten hölls en introduktion för alla 1000 företagare. Där det b la. delades ut några priser. När två reprecentanter från Ekocentrum läste upp motiveringen för 09s förstaplats och enda miljöpris, satt vi fem tjejer efter en stund på spänn. När de började nämna ord som vi använt i vår rapport och pratade om checklistan (som jag suttit och skrivit) började vi förstå. När de sedan sa och priset går till "Futurebag UF", blev vi överlyckliga. Spotlights lyste på oss och hög musik spelades när vi gick mot scenen för att ta emot en stor check och lite annat. Det var en obeskrivlig känsla. Ekocentrum var imponerade av vår rapport och ville sälja våra tygpåsar med egen design.

 Olivia Berglin, Malin Holmander, Hanna Karlsson, Mikaela Andersson och Isabell Karlsson firade.
GP, Bild: Magnus Sundberg

Svenska Mässan

Ushush, säger jag bara. Nu vill jag inte vara sjuk längre. Har gått runt med ont i halsen, huvudet, frusen, feber och jag vet inte allt. Idag var det dock bygg dag inför dagen med stort D imorgon. Nämligen den regionala UF mässan på Svenska Mässan. Så jag trotsade sjukan, tog några alvedon, och åkte in för att måla träd på vår monter vägg. Vet dock inte om det var så bra ur hälso synpunkt, menmen jag överlever. Imorgon är det den stora dagen som jag inte vill missa. Känner att febern börjar krypa tillbaka, högre, men med mycket sömn, te och alvedon så ska jag nog klara det!

Dress coden för företaget, Futurebag UF, blir: svart kavaj, mörka jeans, svarta stövlar och vit tshirt.

Allt är klirrat och klart så det är bara att köra, kommer dock bli en lång dag. Så tur är det att helgen är här efteråt.

S/S of 09


Är det bara jag, eller väntar man till döds på våren/sommaren nu? Trodde äntligen den var här, till jag vaknade upp till ett snöfall utanför fönstret. Nu vill jag slippa vinterjackan, stövlarna, vantarna ja helt enkelt rubbet. Jag vill ha min jeans jacka, ljusa härliga färger, solisarna på och kunna sitta på ett ute fik....!

Grattis på födelsedagen!

Detta blev en anorlunda födelsedag för pappa min, minst sagt. Mamma vaknade med hög feber och magsjuk. Lillebror, pappa och jag är förskylda och farmor som skulle kommit på middag idag (med farfar) ringde imorse och sa att hon blivit sjuk. Dagen började med massor snöflingor utomhus och i mitten någonstans vände det om till ett ruskigt regn väder.


Därför blev det syskonen Holmander, bror och syster, som fick uppvakta födelsedagsbarnet så gott de kunde. Det överlämnades presenter som glatt togs emot. Vem skulle inte blir glad för två super snygga espresso muggar från NK, en dvd och en "tunna" med whisky? I alla fall blev pappa vår glad för detta. Jag gick även upp tidigt för att göra födelsedagstårtan som jag lovat. Kanske inte så komlicerat, med kladdkaka, men gott blev det. Och är inte det huvudsaken?  På födelsedagens önskemål såg vi även filmen "Rött Hav", som faktiskt var bra. Senare ikväll blir det ännu mer kladdkaka, glass, vin och Beck.

Det gäller att göra det bästa av situtionen. Tycker vi lyckades relativt bra trots allt.

.



Åh vad jag inte skulle ge för att få vara tillbaka på Bali, paradisets ö (föurom den stora ödlan som jag spanade i buskarna vid fukosten, sånta jag trodde man slapp när man bodde på femstjärnigt hotell men icke fast det gör ingenting egentligen det blev två undrbara veckor iaf)! Vad som är mindre roligt dock är att jag trots mina klackar lika förbaskat är kortare än min lillebror.  

Dröm mannen/kvinnan?

Hur ska dröm mannen/kvinnan vara, se ut och göra? Lever vi i ett samhälle där könsrollerna fortfarande är starka och viktiga? Ska det vara kvinnan som är hemma medans mannen är ute och jobbar? Ja detta var några av de många frågor som parnelen i Kattis program på tv4plus diskuterade i början av veckan. En kille som intervjuades sa att "det spelar ingen roll hur kvinnan ser ut, bara hon kan klä sig bra". Några hade under längre tid skrivit ner på en lista hur deras dröm man/kvinna skulle vara, utseende och allt man kan tänka sig. För två av de fungerade detta, efter inte lång tid hittade de sin perfekta match. De läste varandras listor och det stämde perfekt in på den andra personen. Kan detta verkligen fungera? Ska man vara så kräsen, och så fördomsfull? Kan drömmar bli verklighet?

STUREKOMPANIET

Gustaf Törling & Elin Kling

Ida Rislöw & Elin Rislöw

Måste bara säga att Elin Kling, som alltid, ser riktigt fräsh ut här. Och så gör även Elin Rislöw (t.h), kan det bero på namnet? Jag gillar verkligen hur de matchar nagelcken till outfitten, men väljer en färg som ändå sticker ut istället för att hålla sig till något säkert som genomskinligt. Vill bara tillägga att Klings väska är ruskigt lik, en som jag hittat i mammas gammla gaderob..

Learnt a lesson

Tidigare idag såg jag på Lyxfällan där Anna Hibbs var dagens "offer". Jag måste säga att jag berömmer henne för att ställa upp i det programet och bevisa att ingen är perfekt. Hon visade att alla har sina brister som de behöver jobba på. För vissa kan det vara alkohol problem för andra anorexia och för vissa shopping/ekonomi problem som spökar. Eftersom Hibbs var duktig och kunde erkänna sitt problem har jag lärt mig en läxa, och borde göra detsamma. Jag kan väl inte säga att jag insåg allt bara efter att sett kvällens Lyxfällan, pusselbitarna faller från olika håll och tillslut faller allt på plats. Jag kan heller inte säga att detta är något stort problem än, men om jag inte kommit till insikt med saker skulle det som för Hibbs kunnat bli en big deal senare i livet. Allt runt om en, alla personer och händelser påverkar en. På många sätt känner jag mig igen i Hibbs tankar och problem, hur hon prioriterade saker. Jag känner att jag mer och mer fått erfarenheter som learnt me a lesson, om vad som ska prioriteras och vad som är viktigt. Jag har inte kommit hela vägen men en bra bit på vägen. Vad är viktigast att äta och vara glad eller att knappt äta.? Är det viktigast att ha det allra senaste av det senaste märket eller kan det vara okej att köra budget varianten som ändå ser liknande ut?  

Fredagen på SOHO

Yes, på fredagar är jag numera ledig vilket är riktigt skönt måste jag säga. Blev dock en tidig start trots allt för att hinna göra mig i ordning med en riktig spa-morgon-behandling. Sedan åkte jag in till stan för att möta upp mitt intervju offer, för mitt arbete. Efter en trevlig pratstund och efter att fått mycket bra tankar kring arbetet blev det en shopping runda på NK (ovanligt .. ?).  Vid halv tre tiden mötte jag upp HL och LI för en eftermiddags fika på SoHo. Åh vad mysigt det placet var och såklart som alltid även sällskapet. SoHo är absolut den nya favoriten bland Götets caféer. Bara en sådan sak som att de hade en hel meny för olika teer (fanns säkert 100 olika sorter) ger ett stort pluss, om man som jag är en te älskare. Att miljön där inne var otroligt trevlig ger inga minus poäng.


  

Denna gången blev det denna Odd Molly blusen som fick följa med hem.


Shoppade även två fina espresso muggar på NK till pappa min i födelsedagspresent. De är nu inslagna men kan lägga upp en bild imorgon för att visa hur fina de var.


Outfits

Alla veckans outfits hamnade inte för plåtning, dock lyckades två stycken göra det så det får bli de som dokumenteras.


Tunika (lånad av mamma min), jeans acne och diverse olika smycken.

Burberry diadem, hunky dory linne, acne jeans och soaked in luxury kofta.

Välkommen hem!

Som sagt har jag inte hunnit skriva något alls här i veckan så det får bli en liten kort sammanfattning om vad som faktiskt hände. Pappa min kom hem från två veckor i Asien, vilket firades med god rosé champa.


Tidigare firades semla-dagen, med egna hemmagjorda semlor (dem bästa som finns). Jag är inget stort fan av semlor, men en gång om året får det gå bra.

Plugg, plugg, plugg



Denna veckan har varit galen! Bland annat har jag haft två språk prov till samma dag, vilket inte var lätt kan jag säga. Det blev italienska vs. engelska om vart annat. Så så mycket mer än bara plugg och träning har det inte hunits med i veckan. Där av har jag heller inte hunnit med att skriva här.

För att göra det tråkiga mindre tråkigt, tände jag levande ljus för att få lite mys stämning trots allt.

RSS 2.0